İŞKUR İl Müdürü Küçük:

İŞKUR İl Müdürü Küçük: -Bölgede, 31 bin civarında kayıtlı işsiz var ancak fabrikalar vasıflı işçi bulmakta güçlük çekiyor


TEKİRDAĞ (A.A) - Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Tekirdağ İl Müdürü Şerafettin Küçük, bölgede 31 bin civarında kayıtlı işsiz olmasına rağmen fabrikaların vasıflı işçi bulmakta güçlük çektiğini belirtti.
     Küçük, Trakya Aktif Genç İşadamları Derneğinin (TAGİD) Çorluda düzenlediği sanayi komitesi toplantısında yaptığı konuşmada, bölgede 31 bin civarında işsiz olduğunu ve fabrikaların vasıflı işçi bulamadığını belirterek, ancak buna rağmen İŞKUR olarak işsizlik maaşı verdiklerini kaydetti.
     Kendilerine, iş için başvuranları SGK sisteminden sorgulayamadıklarını belirten Küçük, Eğer, sorgulama imkanımız olsaydı birçoğunun iş bulduğunu ama bizde hala iş arayan olarak kayıtlı göründüğünü tespit edebilirdik diye konuştu.
     TAGİD Yönetim Kurulu Eş Başkanı Ali Canbulat ise sanayicinin ciddi anlamda eleman ihtiyacı olduğunu anlatarak, şunları söyledi:
     Ama bu eleman ihtiyacını karşılayacak bir alt yapı yok. Bir yanda insanların yaşam şartları yükseltiliyor. Tamam, güzel bir şey ancak işsizlik maaşı verildiğinden dolayı da insanlar iş beğenmiyor. Yetkililerin buna bir çözüm bulması kaçınılmaz hale gelmiştir.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel / Muhterem Erkul
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber İŞKUR İl Müdürü Küçük: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER