İşletmelere İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu

İşletmelere İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uyarısı


ÇORUM (A.A) - Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu tarafından iş yeri sahiplerine getirilen yükümlülüklerle ilgili işletmelere yönelik bir uyarı yayımlandı.
     TSOdan yapılan yazılı açıklamada, 30 Haziran 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununu ile işverene, iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi ve yardımcı sağlık elemanı istihdam edilmesi, iş yeri risk değerlendirme analizi ve acil durum planları hazırlanması gibi bir takım zorunluluklar yüklediği belirtildi.
     50 veya üzerinde işçi çalıştıran işletmelerin, söz konusu zorunlulukları yerine getirmesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Bu yükümlülükleri yerine getirmeyenler için aynı kanunun 26. maddesinde öngörülen idari cezalar uygulanacaktır. Risk değerlendirmesi yaptırmayan işveren için 3 bin lira, iş güvenliği uzmanı, iş yeri sağlık hekimi veya ortak sağlık birimleri ile sözleşme yapılmayan her ay için 5 bin lira, çalışan temsilcisi seçilmediği takdirde her ay için bin lira idari para cezası yükümlülüğü ile karşı karşıya kalınacağı, üyelerimizin bilgisine sunulur.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber İşletmelere İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER