Ispartada günde 90 bin bimsblok üretilecek

Ispartada günde 90 bin bimsblok üretilecek -Belediye Başkanı Günaydın: Her şey el değmeden otomatik sistemle yapılacak. Günlük 90 bin adet bimsblok üretilecek. Bu da ülkemize örnek teşkil edecek


ISPARTA (A.A) - Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Her şey el değmeden otomatik sistemle yapılacak. Günlük 90 bin adet bimsblok üretilecek. Bu da ülkemize örnek teşkil edecek dedi.
     Günaydın, Isparta Belediyesinin iştiraki BELMAŞ şirketi bünyesinde kurulan bimsblok fabrikasında incelemelerde bulunarak yetkilerden bilgi aldı. Günaydın, burada yaptığı açıklamada, bimsblokun konut ve iş yerlerinin yapımında kullanılması durumda oluşturduğu ısı yalıtımı ile tassarruf sağladığını kaydetti.
     Fabrikanın mevcut haliyle Ortadoğunun en büyük bimsblok üretim yeri olduğuna dikkati çeken Günaydın, mevcut kapasitesi genişletmek ve fabrikayı 24 saat çalışır hale getirmek için bazı çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
     Bu kapsamda betonarme, tünel ve makine montajlarının başladığını anlatan Günaydın, Sistemin kurulmasıyla amacımıza ulaşacağız. Üretimin artmasıyla birlikte ambalajlamada sıkıntı yaşanabileceğinden hareketle fabrikadaki bu işlem robotlar tarafından yapılacak. Her şey el değmeden otomatik sistemle yapılacak. Günlük 90 bin adet bimsblok üretilecek. Bu da ülkemize örnek teşkil edecek diye konuştu.
     Günaydın, üretimle birlikte şehrin ciddi ekonomik kazanç sağlayacağını belirterek, Ekonomiler bu şekilde büyür. Pomzadan imal edilen bimsblok altın değerini yaşayacağı gibi ihracatta da pomzanın merkezi Isparta olacak. Sanayi ve üretimi olmayan bir kent marka olamaz ve gelir seviyesini yükseltemez. Bu tesisimizin yatırımcılara da örnek olacağı kanaatindeyim dedi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ispartada günde 90 bin bimsblok üretilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER