Ispartada kaldırılan gül heykeli

Ispartada kaldırılan gül heykeli -Tarihi çarşının görünümünü engellendiği gerekçesiyle Antalya Anıtlar Kurulu kararı ile kaldırılan gül heykelinin yerine 40a yakın gül maketi ve yaprakları monte edildi


ISPARTA (A.A) - Tarihi çarşının görünümünü engellendiği gerekçesiyle Antalya Anıtlar Kurulu kararı ile kaldırılan gül heykelinin yerine 40a yakın gül maketi ve yaprakları monte edildi.
     Antalya Anıtlar Kurulu, Isparta Belediyesince geçen yılın haziran ayında düzenlenen Isparta Halı ve Gül Festivali kapsamında Kaymak Kapı Meydanına dikilen 2 gül heykelinin, tarihi Firdevs Bey Çarşısının görünümü engellediği gerekçesiyle sökülmesi yönünde karar verilmişti.
     Kurulun kararı doğrultusunda Isparta Belediyesi ekiplerince 15 Ocakta sökülen her biri 9 metre çapındaki toplam 18 tonluk iki gül heykeli, bulunduğu yerden sökülerek Isparta Belediyesi Halı ve Kilim Müzesine götürülmüştü.
     Isparta Belediyesi, sökülen heykellerin bulunduğu yerin boş kalması üzerine aynı yere, öncekinden daha küçük olan ve tarihi çarşının görünümünü engellemeyen 40a yakın gül maketi ve yaprakları monte etti.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ispartada kaldırılan gül heykeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER