Ispartada suça süreklenen çocukların durumu tartışıldı

Ispartada suça süreklenen çocukların durumu tartışıldı


ISPARTA (A.A) - Ispartada çocukların suça yönelmesi önlemek amacıyla Suça Süreklenen Çocuklar Çalıştayı düzenlendi.
     Isparta Emniyet Müdürlüğünde kentte suça sürüklenen ve mağdur çocuklar olgusuna güvenlik boyutunun yanı sıra sosyolojik ve psikolojik açıdan bilimsel yaklaşım geliştirebilmek, çözümsel yaklaşımları ile destek sağlayacak paylaşımlar sağlamak için düzenlenen çalıştaya Süleyman Demirel Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü temsilcileri katıldı.
     Isparta Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünce kentte suça süreklenen çocuklara ilişkin verilerin sunulmasıyla başlayan çalıştayda katılımcılara, uçucu madde kullanan çocukların tedavi ve rehabilitasyonunun sağlanarak eğitim imkanı olanların eğitimlerini tamamlamaları, eğitim hayatına devam etmeyenlerin meslek sahibi olarak topluma kazandırılmaları için yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verildi.
     Sunumda çağın önemli sorunlarından birinin çocukların suça yönelmesi olarak gösterildi. Son yıllarda münferit ve örgütlü suçlarda mağdur ve suça iştirak eden çocuk sayısındaki artışın dikkat çektiği vurgulandı. Türkiye İstatistik Kurumunun Türkiyedeki suça karışan çocuklarla ilgili verilerin paylaşıldığı sunumda, son 4 yılda çocuk suçlu artış oranının yüzde 36 olarak gerçekleştiği, yalnızca 2011 yılında 84 bin çocuğun suça karıştığının tespit edildiğine dikkat çekildi.
     Suçlu çocuklar ve bu çocuklara farklı yaklaşım düşüncesinin, son yüzyılın ortalarında belirginleştiğini ve düşüncenin ülkelerin gelişmişliği ile ilgili olduğunun belirtildiği sunumda, 21. yüzyılda dünya devletlerinin, çevre kirliliği, doğal afetler, terörle mücadele gibi sorunlarına madde kullanımının da eklendiği, bu durumun devletlerin iç meselesi olmaktan çıktığı ve uluslararası platformda tartışılması, çözüm getirilmesi gereken bir sorun haline geldiği vurgulandı.
     Çalıştay karşılıklı görüş alışverişi ve çözüm önerilerinin paylaşımı ile sona erdi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ispartada suça süreklenen çocukların durumu tartışıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER