Cazibe merkezi Aksaray

Cazibe merkezi Aksaray-Turizm Projesi veri toplama çalışmaları


AKSARAY (A.A) - MÜSİAD Aksaray Şubesi, Cazibe Merkezi Aksaray-Turizm Projesinin veri toplama çalışmalarına devam ediyor.
     MÜSİAD Aksaray Şube Başkanı Kerim Yardımlı, proje kapsamında veri toplama çalışmalarına devam ettiklerini, bu kapsamda Selime, Ihlara ve Ilısu beldeleri ile Güzelyurt ilçesini kapsayan bir çalışma gerçekleştirdiklerini bildirdi.
     Yardımlı, Cazibe Merkezi Aksaray-Turizm projesinin temel taşlarını oluşturacak bilgilerin toplanması amacıyla yapılan çalışmada, özellikle bölgede gizli kalmış turizm değerlerinin tespiti ve tanıtımına yönelik bilgi topladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Aksarayın tanıtımına katkı sağlayacak, devamında ise yapılacak yatırımlarla bölgede istihdam ve iş imkanlarının artmasına yön verecek çalışmalarımıza hız verdik. Yaptığımız bu çalışmalar sırasında gizli kalmış çok sayıda tarihi değere rastladık. Bu değerleri Aksaray ve ülke turizmine kazandırılması için ön projelerle yatırımcılar açısından cazip hale getirmeye çalışacağız. Veri toplama amaçlı yapılan bu çalışmalardan elde ettiğimiz sonuçları tekrar gözden geçirerek, konunun uzmanlarının katılımıyla yapılacak değerlendirmelerden sonra bilimsel çalışma haline getiriceğiz ve daha önceki çalışmalarımız gibi kitap olarak yayınlayacağız.
    
     Muhabir: Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Cazibe merkezi Aksaray Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER