Ispartadaki zimmet davası

Ispartadaki zimmet davası -İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yıldırımın da aralarında bulunduğu 11 kişi, bankadan promosyon olarak verildiği öne sürülen 87 bin 500 lirayı zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla yargılanmaya başl


ISPARTA (A.A) - Isparta İl Özel İdaresi Genel Sekteri İbrahim Yıldırımın da aralarında bulunduğu 11 kişi, bankadan promosyon olarak verildiği öne sürülen 87 bin 500 lirayı zimmetlerine geçirdiği iddiasıyla yargılanmaya başlandı.
     Isparta Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan İl Özel İdaresi Genel Sekteri İbrahim Yıldırım ile İl Özel İdaresinde görevli Fikret Göktaş, İsmail Yavuz, Faruk Cingiz, Erkan Ertekin, Tufan Uysal, Erkan Ertaş, Mehmet Gökçe, Sefer Uçar, Erkan Oturak, Mehmet Uçan, sanık avukatları ve ihbar eden sıfatındaki Isparta İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun katıldı.
     İbrahim Yıldırım, duruşmada yaptığı savunmada, İl Özel İdaresinin mevduat hesabına ilişkin bankadan verildiği öne sürülen 87 bin 500 liranın promosyon olmadığını, Isparta İl Özel İdaresi Spora verilen yardım parası olduğunu savundu.
     Söz konusu para ile sporculara ve taraftara dağıtılmak üzere tavuk alındığını, bunların da dağıtıldığını öne süren Yıldırım, bütün işlemlerinin faturalandırıldığını, zimmet iddialarının asılsız olduğunu söyledi.
     Diğer sanıkların da savunmalarını yapmalarının ardından söz alan İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun ise söz konusu paranın İl Özel İdaresinin mevduat hesabına ilişkin bankadan verilen promosyon olduğunu savundu. Söz konusu paranın yardım olarak gösterilmesine rağmen, sanıkların faturaların arkasını İl Özel İdaresi yöneticisi sıfatıyla imzaladığını kaydeden Zabun, sanıkların bu şekilde bankadan promosyon olarak verilen parayı spor kulübüne sahte faturalarla gıda yardımı olarak gösterdiği, ancak sanıkların söz konusu parayı zimmetlerine geçirdiğini öne sürdü.
     Yıldırım ile diğer sanıkların avukatı Gülnur Öztürk Sacit Altuğ, iddiaların asılsız olduğunu belirterek, ek deliller ve tanıkların dinlenmesi için süre talep etti.
     Mahkeme heyeti de sanık müdafilerinin delillerinin ve tanıklarının toplanması, söz konusu bankanın suç tarihindeki müdürünün dinlenmesi için duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabunun Isparta İl Özel İdaresi Genel Sekteri İbrahim Yıldırım ile idarede görevli 10 kişinin, İl Özel İdaresinin bankadaki mevduat hesabına ilişkin 2011de bankadan verildiğini öne sürülen 87 bin 500 liranın söz konusu kişilerce zimmetlerine geçirildiği ihbarı üzerine Mülkiye Başmüfettişlerince soruşturma açılmıştı.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ispartadaki zimmet davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER