İsrailin Gazze saldırısı

İsrailin Gazze saldırısı -Adıyaman Hukukçular Derneği Başkanı Dursun: -İsrailin dün başlatmış olduğu Gazze operasyonu, bu ülkenin saldırgan politikalarının son örneğidir


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Hukukçular Derneği Başkanı Abdulhamit Dursun, İsrailin başlatmış olduğu Gazze operasyonunun bu ülkenin saldırgan politikalarının son örneği olduğunu belirtti.
     Dursun, yaptığı yazılı açıklamada, 2008 yılında dökme kurşun operasyonu ile Gazzeye havadan, karadan ve denizden bomba yağdıran İsrailin dün itibari ile Gazzeye büyük bir saldırı başlattığını ve Gazze, Hanyunus, Refah şehirlerinin ağır bombardıman altında kaldığını ifade etti.
     Saldırılarda birçok Müslümanın şehit edildiğini, saldırıların yaşandığı bölgelerde hayatın durma noktasına geldiğini vurgulayan Dursun, şunları kaydetti:
     İsrailin dün başlatmış olduğu Gazze operasyonu, bu ülkenin saldırgan politikalarının son örneğini teşkil etmektedir. Aslında bu tür saldırılar artık İsrail terör devletiyle özdeşleşmiş durumdadır. Ancak ne gariptir ki gerek uluslar arası hukuk gerekse BM bu konuda İsrailin yapmış olduğu bu terör saldırılarını kınamamakta ve tepki vermemektedir. Uluslararası sivil toplum örgütleri ve BM üzerlerine düşün yükümlülüğü yerine getirmemekte ve ne yazık ki haksızlıktan yana değil, dengelerden yana hareket etmektedir. Bu nedenle yapılan bu terör saldırıları karşısında gerek sessiz kalan uluslararası sivil toplum örgütlerini gerek BMyi, gerekse bu saldırıları utanmadan ve büyük bir pişkinlikle destek veren ülkeleri kınadığımızı belirtmek isteriz.
     Dursun, inançları uğruna haklı bir savunma yapan ve savaşan Filistinlileri sonuna kadar destekleyeceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber İsrailin Gazze saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER