İsrailin Gazze saldırısı

İsrailin Gazze saldırısı -Edirnede cuma namazının ardından toplanan grup, İsraili protesto etti (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Edirnede cuma namazının ardından toplanan grup, İsraili protesto etti.
     Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi 20 kişilik grup, cuma namazının ardından Eski Cami önünde toplandı.
     Grup adına açıklama yapan AGD Edirne Şubesi Üniversite Başkanı Mücahit Demiryürek, İsrailin Filistin halkına yönelik acımasız bir katliama giriştiğini söyledi.
     İsrailin düzenlediği saldırılarda birçok sivilin hayatını kaybettiğini belirten Demiryürek, İsrailin Kurban Bayramı öncesi Sudana yaptığı saldırının İslam ülkeleri tarafından görmezden gelinmesi, bu saldırıların cesaret bulmasına neden olmuştur diye konuştu.
     Bölgede huzur ve barış ortamı için adalet ekseninde İslam Birliğinin kurulması gerektiğine dikkati çeken Demiryürek, Terörist İsrailin yaptığı saldırıyı kınıyoruz ancak İslam ülkelerinde erki elinde bulunduran yöneticilerin ve hükümetlerin kınama düzeyinde kalan tepkileri de muvazaa üzere yapılmış açıklamalardan öteye olmayacağını şimdiden ilan ediyoruz ifadelerini kullandı.
     Demiryürek, bir İslam ülkesine yapılan saldırının bütün İslam ülkelerine yapılmış gibi kabul edilmesi gerektiğini kaydederek, şehitlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.
     İsrail aleyhine slogan atan grup, daha sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İsrailin Gazze saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER