İsrailin Gazze saldırısı

İsrailin Gazze saldırısı -AB uzmanı ve AÜ İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Karluk: -İsrailin Gazze kıyı şeridine son saldırısı, Filistinin BM Genel Kurulunda bu ayın 29unda yapacağı yeni statü talebi çalışmalarını gölgede bı


ESKİŞEHİR (A.A) - Oktay Özden - Avrupa Birliği (AB) uzmanı aynı zamanda Anadolu Üniversitesi (AÜ) İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Karluk, İsrailin Gazze kıyı şeridine son saldırısı, Filistinin BM Genel Kurulunda bu ayın 29unda yapacağı yeni statü talebi çalışmalarını gölgede bırakmaya yönelik uluslararası hukuku yok sayan bir tecavüzüdür dedi.
     Karluk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrailin Gazze saldırısını, Türkiye, Mısır ve Filistinin 9 Kasımda ortaklaşa başlattığı kampanyayla, Filistinin Birleşmiş Milletler nezdinde üye olmasa da gözlemci devlet konumuna yükseltilmesi çağrısını gölgede bırakma girişimi olarak nitelendirdi.
     İsrailin son saldırısı, aslında bitmeyen bir filmin devam eden bir parçasıdır diyen Prof. Dr. Karluk, şöyle konuştu:
     İsrailin Gazze kıyı şeridine son saldırısı, Filistinin BM Genel Kurulunda bu ayın 29unda yapacağı yeni statü talebi çalışmalarını gölgede bırakmaya yönelik uluslararası hukuku yok sayan bir tecavüzüdür. Filistinin BM Daimi Gözlemcisi Riyad Mansur, İsraili halkımıza yönelik saldırıları dolayısıyla mümkün olan en sert şekilde kınıyoruz. İşgalci İsrail tarafından Filistinlilere düzenlenen suikastların hiçbir haklı tarafı olamaz demiştir. Ama dünya İsrail saldırısı karşısında gerekli tepkiyi göstermemiştir.
     Karluk, İsrail Başbakanı Netanyahunun saldırı sonrasındaki, Hamas, şehirlerimize, sivillerimize ve çocuklarımıza binlerce füze atmıştır. Gazzeye kaçak yollarla binlerce roket ve füze sokmuş ve bunları kasten sivil bölgelere, evlere, okullara ve hastanelere atmıştır açıklamasını, PKK terör örgütüyle mücadele eden Türkiye açısından değerlendirmekte yarar olduğunu savundu.
     Mersinde PKK yandaşlarının bir markette sivillere yönelik molotofkokteyli saldırısını gözden uzak tutmamak gerektiğini dile getiren Karluk, İsrailin Mavi Marmara Gemisine uluslararası sularda müdahale ederek, sivil Türk vatandaşlarını öldürmesi uluslararası bir suç olmasına rağmen, İsrail ne Türkiyeden özür dilemiş ve ne de hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödemiştir. Türkiye, tek başına İsraile baskı yaparak sorunu çözemez diye konuştu.
     Dekan Prof. Dr. Karluk, BM Konseyi üyesi ülkelerin farklı çıkarları olduğu sürece bölgede akan kanı durdurmanın mümkün olamayacağını sözlerine ekledi.
     Prof. Dr. Karlukun Uluslararası Hizmetler ve Uluslararası İktisat alanında da çok sayıda çalışması bulunuyor.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber İsrailin Gazze saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER