İsrailin Türkiyeden özür dilemesi

İsrailin Türkiyeden özür dilemesi -Mavi Marmara saldırısında gemide bulunan Mehmet Vural: -İsrail Hükümetinin özür dilemesi Türkiyenin onurlu duruşunun bir neticesidir -İsrailden tazminat olarak tarafıma verilecek muht


MANİSA (A.A) - Gazzeye yardım götüren Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırı sırasında gemide bulunan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı gönüllüsü Mehmet Vural, İsrail Hükümetinin özür dilemesinin Türkiyenin onurlu duruşunun bir neticesi olduğunu söyledi.
     Manisanın Saruhanlı ilçesine bağlı Azimli köyünde yaşayan evli ve 5 çocuk babası Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mavi Marmara baskını nedeniyle İsrail Hükümetinin Türkiyeden dilediği özrün yeterli olmadığını belirtti.
     Bu özrün kendileri için bir zafer olmadığını ancak buna küçük başarı denilebileceğini ifade eden Vural, İsrailin Gazzedeki askeri ablukasını da kaldırması gerektiğini savundu.
     Vural, şöyle konuştu:
     Özür olayı Türkiyenin onurlu duruşu neticesinde gerçekleşmiş bir meseledir. İsrail özür diledi, tazminat ödeyeceğini ve ambargoyu kaldıracağını ifade etti. Ancak askeri ablukadan bahsetmedi. Bu bizim için bir zafer değildir ama başarıdır. Bir mücadelenin neticesidir. İsrail, özür diledi veya tazminat ödeyecek diye biz bu mücadeleden vazgeçecek değiliz. Biz yine mücadele edeceğiz. Gazze ve Filistin özgür olana kadar mücadelemiz devam edecektir. İsrailin böyle beklenmedik bir anda özür dilemesi bizde soru işaretleri oluşturdu. İsrailin bu özrü hangi niyetle yaptığını anlamaya çalışıyoruz. İHH gönüllüleri olarak asıl dileğimiz Mescid-i Aksa ve Kudüsün özgür olmasıdır. Sadece ambargo ve ablukanın kaldırılması da yeterli değildir. Kudüsün sahibi Filistindir. Kudüs, Filistin ve Müslümanların oluncaya dek bu mücadelemiz devam edecek. Özür ve tazminat yeterli değil. Şu anda gasbedilmiş bir ülke var. Burada her gün insanlar ölüyor. Kendi ülkelerinde insanlar aç bırakılıyor, işkenceler çekiyor, en kötüsü de çocuklar ölüyor. Bu insanlar özgür olmadığı sürece biz bu yoldan dönmeyeceğiz.
     Gazzeye filolar ve konvoylarla ileriki dönemlerde tekrar yardım malzemeleri götürülmesinin planlandığı bilgisini veren Vural, gelecek yıl Filistine doğru bir yürüyüş tertip edilebileceğini anlattı.
     Vural, İsrailden tazminat olarak kendisine verilmesi muhtemel parayı ise Filistinli çocuklara bağışlayacağını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Muammer Kökçüoğlu / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber İsrailin Türkiyeden özür dilemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER