İstanbulun fethinin 560. yıl dönümü

İstanbulun fethinin 560. yıl dönümü -"İstanbulun fethi Edirneden başlar" programı kapsamında mehteran konseri düzenlendi


EDİRNE (A.A) - Edirnede, İstanbulun fethinin 560. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "İstanbulun fethi Edirneden başlar" programı kapsamında mehteran konseri gerçekleştirildi.
     Selimiye Meydanına, İstanbulun fethinde kullanılan topların döküldüğü Tophane bayırından mehter takımı eşliğinde atıyla gelen temsili Fatih Sultan Mehmet, Edirneliler tarafından alkışlarla karşılandı.
     Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, konser öncesi yaptığı konuşmada, Edirnenin Osmanlıya 94 yıl başkentlik yapmış özel bir şehir olduğunu söyledi.
     Edirnenin, çağ kapatıp, çağ açan Fatih Sultan Mehmetin doğduğu ve yetiştiği şehir olduğunu belirten İriş, "Edirne, İstanbulun fethinin planlandığı, hazırlıkların yapıldığı ve harekete geçildiği bir yerdir. İstanbulun fethi ile Fatih Sultan Mehmet sadece bir çağı açmadı, Avrupaya hatta tüm dünyaya, sahip olduğumuz adaleti, hoşgörüyü, sosyal barışı, insan haklarını da tanıttı" dedi.
     Konuşmanın ardından İstanbul Mehter Takımı, mehteran marşlarını seslendirdi. Programda, Kuran-ı Kerim okundu.
     Konseri, Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, AK Parti İl Başkanı Müjdat Kahve, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar izledi.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber İstanbulun fethinin 560. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER