İstanbul ve Kocaelide, dolandırıcılık iddiası

İstanbul ve Kocaelide, dolandırıcılık iddiası -ATM cihazlarına yerleştirdikleri düzenekle banka ve kredi kartı bilgilerini kopyalayarak 610 bin lira haksız kazanç sağladıkları iddia edilen 15 kişi gözaltına alındı (Fotoğr


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli ve İstanbulda, ATM cihazlarına yerleştirdikleri düzeneklerle vatandaşların, banka ve kredi kartı bilgilerini kopyaladıkları iddia edilen 15 kişi gözaltına alındı.
     Kocaeli Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık 6 ay süren çalışmalar sonucunda, İstanbul ve Kocaelideki bazı bankamatiklere yerleştirdikleri cihazlarla vatandaşların banka ve kredi kartı bilgilerini kopyaladıkları tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenledi.
     Operasyonlarda, 15 kişiyi gözaltına alan polis, şüphelilerin adreslerinde yaptıkları aramalarda, kart kopyalama işlemlerinde kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirdi.
     Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin, son 6 ayda, kredi kartı bilgilerini kopyaladıkları 29 kişinin hesabından 610 bin lira çektikleri iddia edildi.
     Zanlıların, ATM cihazlarına kopyalama düzeneğini yerleştirme anı ise bir bankanın güvenlik kameralarınca kaydedildi.
     Emniyetteki işlemleri tamamlanan 15 şüpheli, adliyeye sevk edildi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     YayıncI: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İstanbul ve Kocaelide, dolandırıcılık iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER