İstiklal Marşının Kabulünun 92. Yıl Dönümü

İstiklal Marşının Kabulünun 92. Yıl Dönümü -Vali Aksoy: İstiklal Marşı, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, ortak düşünce ve değerlerde buluşturan eşsiz bir eserdir


SAMSUN (A.A) - Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, İstiklal Marşı, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, ortak düşünce ve değerlerde buluşturan eşsiz bir eserdir dedi.
     Vali Aksoy, İstiklal Marşının Kabulünün 92. Yıl Dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Aksoy, mesajında, devletin ve milletin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşının 12 Mart 1921de Türkiye Büyük Millet Meclisinin kabul edilişinin 92. yılını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.
     Milli marşların, milletlerin birliğini sağlayan ve yaşatan temel ögeler olduğunu vurgulayan Aksoy, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     İstiklal Marşı, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, ortak düşünce ve değerlerde buluşturan eşsiz bir eserdir. İstiklal Marşı, vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutarak, Atatürk önderliğinde, özveriyle başarıya ulaştırdığı, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanıdır. Anadolunun birçok şehri işgal altında ve bağımsızlığı tehlike altındayken, Türk halkı kadınıyla, çocuğuyla, erkeğiyle, cephedeki askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için destanımsı bir mücadele verirken, Mehmet Akif Ersoy o günlerde Türk milletine, cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşını yazmıştır. İstiklal Marşı, Mehmet Akif Ersoyun kaleminden milletimizin birlik ve beraberliği ile başaramayacağı engelin olmadığının en mümtaz ifadesidir. Bundan dolayıdır ki, İstiklal Marşını yazan Mehmet Akif Ersoy, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın derken verilen mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu ifade etmiştir. İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Gününde, İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 92. yıl dönümünü kutluyor, cumhuriyetimizin kurucusu Atatürkü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoyu ve bütün İstiklal kahramanlarımızı bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.
    
     Muhabir: Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber İstiklal Marşının Kabulünun 92. Yıl Dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER