İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü -Burdur Belediye Başkanı Akkaya: -İstiklal Marşı, milli birlik ve beraberlik idealimizi en güzel biçimiyle vurgulayan bir mutabakat belgesi niteliği taşımaktadır


BURDUR (A.A) - Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, İstiklal Marşının, milli birlik ve beraberlik idealini en güzel biçimiyle vurgulayan bir mutabakat belgesi niteliği taşıdığını bildirdi.
     Akkaya, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ülkenin içinde bulunduğu çok zor dönemlerde, milletin kahramanca yürüttüğü istiklal mücadelesinin bir ürünü olan ve 12 Mart 1921de TBMM tarafından kabul edilen İstiklal Marşının, toplum için en önemli kimlik yapıcı unsurlardan, gerçek bir milli mutabakat metni olduğunu kaydetti.
     Milli şair ve dönemin Burdur Milletvekili Mehmet Akif Ersoy tarafından, millete cesaret ve tahammül aşılayarak, onda bulunan yüksek duyguları harekete geçirmek için yazılan İstiklal Marşının milli birliği ve mücadele ruhunu güçlendirdiğini vurgulayan Akkaya, şunları kaydetti:
     Milli mücadele ruhu, milletimizin vatan sevgisi ve istiklal aşkı, en veciz ifadesini İstiklal Marşımızın mısralarında bulmuştur. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, azimle, inançla, büyük fedakârlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, yazdığı muhteşem mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir. İstiklal Marşı, milli birlik ve beraberlik idealimizi en güzel biçimiyle vurgulayan bir mutabakat belgesi niteliği taşımaktadır. İnanıyorum ki aziz milletimiz kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her bir kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi sürdürecek, mısralarda yer alan ortak idealleri, ortak duygu birliğini ilelebet muhafaza edecektir.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER