İstiklal Marşının Kabulünün 92. Yıl Dönümü

İstiklal Marşının Kabulünün 92. Yıl Dönümü -AK Parti Ordu Milletvekili Ünal: Milli marşlar bir milletin bağımsızlığının sembolüdür


ORDU (A.A) - AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Milli marşlar bir milletin bağımsızlığının sembolüdür dedi.
     Ünal, İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
     Mesajında, milli marşların ait olduğu milletlerin geçmişlerine yönelik izlerini taşıdığını ifade eden Ünal, şunları kaydetti:
     Milli marşlar bir milletin bağımsızlığının sembolüdür. Her marş, ait olduğu milletin acılarının, sevinçlerinin, ideallerinin, geçmişlerinin izini taşır. Mehmet Akifin kaleminden kağıda dökülen İstiklal Marşımızda, şanlı bir tarihe ve gıpta edilecek bir geçmişe sahip olan ülkemizin, milletimizin tüm dokularını içinde barındırır. Kurtuluş Savaşında Türk milletinin tarihe geçen büyük bir mücadele verdiğini, en zor şartlarda bile yılmadığını ve her şeyini ortaya koyarak vatanına sahip çıktığını, bu eşsiz mücadelenin vatan şairi Mehmet Akifin yazdığı İstiklal Marşının mısralarıyla ölümsüzleştiğini, Mehmet Akif Ersoyun güçlü kaleminden çıkan kelimeler milletimizi öyle derin, öyle kapsamlı tahlil etmiştir ki, onun dizelerinde herkes kendinden bir parça bulmuştur. Milli mücadelenin en çetin döneminde bu eşsiz anıt, milletimizin şahlanışının sembolü olmuştur.
     İstiklal Marşının Kabulünün 92. Yıl Dönümü olduğunu hatırlatan Ünal, şöyle devam etti:
     Bu vesile ile vatanın bölünmezliğinin simgesi, halkımızın dünyaya bağımsızlık haykırışı olan İstiklal Marşımızın kabulünün 92. yılını kutlar İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoyun da duasında olduğu gibi yüce Rabbımızın bize bir daha İstiklal marşı yazma zorunluluğu vermemesini temenni ederim. Tüm istiklal şehitlerimizin ve istiklal şairimizin ruhları şad olsun.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber İstiklal Marşının Kabulünün 92. Yıl Dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER