İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü -Giresunda anma günü etkinliği düzenlendi


GİRESUN (A.A) - Giresunda İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü dolayısıyla anma günü etkinliği düzenlendi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Vahit Sütlaş Sahnesinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoyun milli mücadelenin maddi ve manevi cephesini omuzlayan kahramanlar arasındaki mütefekkir şairlerden olduğunu söyledi.
     Eğitimciler olarak, Türk milletine fikirleri ve eserleriyle mal olmuş Mehmet Akifin, hatırasını yaşatmanın ve yeni nesillere tanıtmanın başlıca görevleri arasında yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:
     Mehmet Akif o şiir milletin o günkü heyecanın bir ifadesidir. Bin bir facia karşısında bunalan ruhlara, kurtuluş dakikalarının beklenildiği bir zamanda yazılmış, o günlerin kıymetli bir haritasıdır. O şiir bir daha yazılamaz onu kimse yazamaz. Yazmak için o günleri yaşamak lazımdır demiştir. Mehmet Akif ümidimizin, imanımızın, çilemizin ve hürriyet aşkımızın şairidir, mert ve sarsılmaz bir karakterdir. Toplumun derdini kendisine dert edinmiş bir sanatçıdır. Ben de Allah milletimize bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın ancak Mehmet Akifler hep olsun diyorum.
     Konuşmanın ardından, Giresun Lisesi öğrencileri tarafından İstiklal Marşıyla ilgili oratoryo sunuldu ve Bir Mehmet Daha adlı şiir okundu.
     Etkinliğe, Giresun Vali Yardımcısı Bekir Ergök, İl Jandarma Komutanı Selahattin Acara, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER