İstiklal Marşının Kabulünün 92. Yıl Dönümü

İstiklal Marşının Kabulünün 92. Yıl Dönümü -Samsunda anma programı düzenlendi


SAMSUN (A.A) - Samsunda İstiklal Marşının Kabulünün 92. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, İstiklal Marşının çok zor şartlar altında, toplumda belirli bir bilincin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla yazıldığını söyledi.
     Birinci Dünya Savaşı sonrasında Anadolunun birçok bölgesinin işgal edildiğini, devletin parçalanarak yok edilmek istendiğini anımsatan Aksoy, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşuna gidilen yolda ilk adım 19 Mayıs 1919da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Samsuna çıkışıyla atılmış, 23 Nisan 1923te Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışıyla devam eden süreçte önemli mücadeleler ortaya konulmuştur dedi.
     Aksoy, bu mücadeleler içinde milli birlik ve bütünlüğün sağlanması adına İstiklal Marşının yazılmasının gündeme geldiğini, Mehmet Akif Ersoyun düzenlenen yarışmadaki ödülü almamak kaydıyla İstiklal Marşını yazmayı kabul ettiğini hatırlattı.
     Konuşmaların ardından İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konulu resim, öykü ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
     Programda, İstiklal Marşını en güzel okuyan İlkadım İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Hazal Soytorun, izleyenlerden yoğun alkış aldı.
     Daha sonra Kurtuluş Mücadelesi ve İstiklal Marşı konulu tiyatro gösterisi izleyenlerin beğenisine sunuldu.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber İstiklal Marşının Kabulünün 92. Yıl Dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER