İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü -Bozüyük, Gölpazarı, Pazaryeri ve Osmaneli ilçelerinde İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma etkinlikleri düzenlendi


BİLECİK (A.A) - Bozüyük, Gölpazarı, Pazaryeri ve Osmaneli ilçelerinde İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma etkinlikleri düzenlendi.
     Bozüyükte İstiklal Marşının Kabulünün 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.
     Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu Müdürü Musa Yılmaz, Okulun Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen törende, büyük devlet ve millet olmanın göstergelerinden birinin tarihinde ki olayların büyüklüğü kadar büyük hatırlayışlar veya hatırlayış tarzındaki büyüklük olduğunu söyledi.
     Bir toplumun yaşayan tarihinin, yaşayanların hafızasında ve biriktirdiği, yaşattığı ve yaşadığı kadar olduğunu ifade eden Yılmaz, İstiklal Marşı sadece devleti ve milleti temsil eden bir şiir ve müzik eseri değil, aynı zamanda savaş şartlarında yazılmış bir milli mücadele destanıdır. Bu yüzden bugünkü Türkiyenin temelinde ve ortak hafızasında İstiklal Marşı önemli ve vazgeçilmez bir yer tutar dedi.
     Konuşmanın ardından İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında birinci olan Çitosan Ortaokulu öğrencisi Dilek Çakır, İstiklal Marşını, Liseler arası düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan IMKB Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğcan Tuncada şiir okudu.
     Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, AK Parti İlçe Başkanı Nizamettin Çam, CHP İlçe Başkanı Metin Torun, daire ve okul müdürleri ile öğretmen ve öğrencilerin katıldığı tören, öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo gösterisiyle sona erdi.
    
     -Gölpazarı-
    
     Gölpazarı Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen törene, Kaymakam Ömer Şahin, Garnizon Komutan vekili Jandarma Binbaşı Erdal Müniroğlu, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Ali Çolakoğlu, Emniyet Amiri Fatih Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Yazıcı, daire ve okul müdürleri, öğrenciler ile veliler katıldı.
     Ticaret Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Güven Doğan, yaptığı konuşmada, Türkiyenin temellerinde sarsılmaz bir yeri olan şair Mehmet Akif Ersoya borçlu olduklarını belirterek, borçlarını onu daha iyi anlayarak ve anlatarak ödenebileceğini kaydetti.
     Konuşmanın ardından tören, İstiklal Marşının kabulü ile ilgili tiyatro, şiirlerin okunması, okullar arasında düzenlenen İstiklal Marşını ve Mehmet Akif Ersoyun şiirlerini doğru ve güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
    
     -Pazaryeri-
    
     Pazaryeri ilçesinde de İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma programı düzenlendi.
     Kız Teknik ve Meslek Lisesi Salonundaki programa, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş İsmail Erdin, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, ilçe Emniyet Amiri Mustafa Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, okul müdürleri ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.
     Pazaryeri Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryonun ardından, İstiklal Marşını en iyi okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
    
     -Osmaneli-
    
     Osmaneli ilçesinde İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma töreni düzenlendi.
     Sosyal Hizmetler Salonunda, Atatürk İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma törenlerine Kaymakam Ali Ada, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Merdan Akbulut, Belediye Başkanı Mehmet Isıkan, AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, İlçe Emniyet Müdürü Hicri Görgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Döş, daire ve okul müdürleri ile öğretmen ve öğrenci katıldı.
     Günün anlam önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Tören, İstiklal Marşını ezbere okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Ekip / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER