İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü -Kepezde, İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü dolayısıyla İstiklal Marşını En İyi Okuyabilme yarışması düzenlendi


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesi ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, İstiklal Marşının kabulünün 92. yılı dolayısıyla, İstiklal Marşını En İyi Okuma yarışması düzenlendi.
     Erdem Bayazıt Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmaya il genelindeki okullarda 5 bin öğrenci arasından yapılan elemelerde finale kalan anaokulu, ilköğretim, ortaokul ve lise kategorilerinden olmak üzere toplam 20 öğrenci katıldı.
     Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, burada yaptığı açıklamada, belediye olarak İstiklal Marşını yeni nesillere çok iyi anlatabilmek için 2 yıldır İstiklal Marşını En İyi Okuyabilme yarışması düzenlediklerini söyledi.
     Geçen yıl ilki yapılan yarışmada Antalyadaki okullardan yaklaşık bin öğrenciye İstiklal Marşını ezberlettiklerini ifade eden Tütüncü, iki ay içerisinde okullarda öğrencilerin gündemine İstiklal Marşını taşıdıklarını anlattı.
     Bu yıl bu heyecanın daha da büyüdüğünü ve yaklaşık 5 bin öğrenciye İstiklal Marşını ezberlettiklerini kaydeden Tütüncü, Öğrenciler İstiklal Marşını en iyi şekilde okuyabilmek için kıyasıya yarıştılar. Bu bir başarıdır. Bu milletimizin değerlerinin ihyası noktasında da çok değerlidir. Başta Kepez Milli Eğitim Müdürü ve Kepez Kaymakamı olmak üzere öğretmenlere, öğrencilere, velilere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
     Yarışmada anaokulu kategorisinde Burçak Kılıç, İlkokul kategorisinde İrem Karadal, ortaokul kategorisinde Tuğba Çakmak, lise kategorisinde ise Asım Fuat Çite birinci oldu. Dereceye giren öğrencilere bilgisayar, tablet bilgisayar ve saat hediye edildi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER