İSUdan bilgilendirme programı

İSUdan bilgilendirme programı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğünce, Körfez ilçesinde bilgilendirme programı düzenlendiği bildirildi.
     İSU Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, geçen ay Kullar Atıksu Arıtma Tesisine atıksuları gelen İzmit, Başiskele ve Kartepeye bağlı köyler için düzenlenen bilgilendirme programının ikincisinin, Körfez ilçesinde gerçekleştirildiği kaydedildi.
     Programa, Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Öztürk, Körfez Din Görevlileri Derneği Başkanı ve Alihocalar köyü Merkez Cami imamı Feridun Hava ile köy muhtarlarının da katıldığı bildirildi.
     Körfez Atıksu Arıtma Tesisini gezdikten sonra İSU Genel Müdürlüğündeki içme suyu ve atık su SCADA birimlerine geçen heyete, çalışma sistemleri hakkında bilgi verildiği ve ALO 185 servisinin hizmetlerini yerinde görme imkanı sunulduğu belirtildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen İSU Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İbrahim Kahraman, Türkiyenin en çok biyolojik atık su arıtma tesisine sahip kurumu olduklarını ifade etti.
     Atıksu arıtma tesislerinin biyolojik döngüyü sağladığını aktaran Dr. Kahraman, işlettikleri 16 adet atık su arıtma tesisinin rantabl çalıştırılması sonucunda, 1990lı yıllarda yaşanan tifo, dizanteri gibi hastalıkların 2008 yılından sonra Kocaelide görülmediğini kaydetti.
     Kocaelide atıksu arıtma oranını yüzde 98 seviyesine çıkarttıklarını, insana önem veren bir kurum olduklarını vurgulayan Kahraman, Bizim için insan çok önemlidir. Bugün, köylere kadar altyapı ve arıtma tesisleri yaparak işletiyoruz. Yaptığımız hizmetlerle köylerin şehirlerden bir farkı kalmadı ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Şengül Oymak
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İSUdan bilgilendirme programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER