İsveçli öğrenciler, TTK eğitim ocağını gezdi

İsveçli öğrenciler, TTK eğitim ocağını gezdi -Avrupa Birliği Comenius Okul Ortaklığı Programı kapsamında Zonguldaka gelen İsveçli öğrenciler, TTK Eğitim Ocağını gezerek madencilik hakkında bilgi aldı


ZONGULDAK (A.A) - Avrupa Birliği Comenius Okul Ortaklığı Programı kapsamında Zonguldaka gelen İsveçli öğrenciler, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Eğitim Ocağını gezerek yetkililerden madencilik hakkında bilgi aldı.
     Zonguldak İsmet İnönü Ortaokulunun konuğu olarak kente gelen İsveç Dialogskolan Okulundan 20 öğrenci ve 3 öğretmeninden oluşan grup, madenci ceketi ve çizmesi giyip başlarına baretlerini takarak eğitim ocağına girdi.
     Ocakta görevli TTK Maden Yüksek Mühendisi Sefa Elibol, taş kömürü ocaklarının jeolojik yapısı ve çalışma koşulları, iş güvenliği ve işçi sağlığı konularında gruptakilere bilgi verdi.
     Proje Koordinatörü ve Dialogskolan Okulu Müdür Yardımcısı Leena Vuorenmaa, gazetecilere yaptığı açıklamada, maden ocağını çok beğendiğini söyledi.
     Daha önce Polonyada bir tuz ocağına girdiğini dile getiren Vuorenmaa, Kömür ocağına hiç girmemiştim. Çok şaşırdım, teşekkür ederim dedi.
     Eğitim ocağını gezen 8. sınıf öğrencilerden Yakub Muhammed Juanto ise ilk kez maden ocağına girdiğini anlatarak, biraz tedirginlik yaşadığını kaydetti.
     TTK Eğitim Ocağı, mesleğe yeni başlayan madencilere pratik bilgilerin verilmesinin yanı sıra turistik geziler için de kullanılıyor.
    
     Muhabir: İdris Köle / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İsveçli öğrenciler, TTK eğitim ocağını gezdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER