İtalyanın Ankara Büyükelçisi Scarante, Niğdede

İtalyanın Ankara Büyükelçisi Scarante, Niğdede -Scarante: İtalyanın gerek ekonomik, gerekse turistik açıdan bu bölgenin gelişmesi için önemli bir rol oynayacağına inanıyorum


NİĞDE (A.A) - İtalyanın Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarente, Niğde Valisi Alim Barutu ziyaret etti.
     Barut, ziyarette Büyükelçi Scarantenin Altunhisar ilçesine bağlı Yeşilyurt beldesinde bulunan Kınık Höyükte İtalyan arkeolog Lorenzo DAlfonsonun iki yıldır devam eden kazı çalışmalarını yerinde görmek için kente geldiğini belirtti.
     Türkiye ve İtalyanın Akdeniz çanağında bulunan iki ülke olduğunu ifade eden Barut, bundan dolayı da insanlarının özelliklerinin birbirine benzediğini ve iyi diyalog kurduklarını söyledi.
     Büyükelçi Scarante de Niğdeye ilk defa geldiğini, doğal güzellikleri ve arkeolojik özellikleri bakımından güzel bir şehir olduğunu söyledi.
     Niğdenin gelişme ve büyüme açısından önü açık bir şehir olduğunu ifade eden Scanrante, şöyle devam etti:
     İtalyanın gerek ekonomik, gerekse turistik açıdan bu bölgenin gelişmesi için önemli bir rol oynayacağına inanıyorum. Geçen yıl Türkiyeye 600 bin İtalyan turist geldi. Turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 18 arttı. Bu büyümenin bir bölümünün buraya aktarılmasını istiyorum. Bölgelerinde etkili olan İtalyan yetkililerle Ankara ve İstanbulda görüşmelerim olacak. Bu bölgeyle de iletişim kurabilirlerse arkeolojik alanlar gibi ortak projeler hakkında çalışma yapılabilir. Bu sayede bu bölgenin gelişmesine yardımcı olunabilir. Türkiyedeki İtalyan Büyükelçiliği Sayın Valimizin emrindedir. Ne zaman isterse her türlü desteği vermeye hazırız.
     Vali Barut, ziyaretin anısına Büyükelçi Scaranteye plaket verdi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Eyüphan Kılıç
<< Önceki Haber İtalyanın Ankara Büyükelçisi Scarante, Niğdede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER