İtfaiye asılsız ve eksik bilgiye dayalı

İtfaiye asılsız ve eksik bilgiye dayalı ihbarlardan şikayetçi -Kumluca İtfaiyesine bir hafta içinde yapılan ihbarların yüzde 25inin asılsız olduğu bildirildi


ANTALYA (A.A) - Kumlucada son bir hafta içinde itfaiye amirliğine yapılan 12 ihbardan 3 ihbarın asılsız, 4 ihbarın da yanlış adreslere yapıldığı bildirdi.
     Kumluca Belediyesi İtfaiye Amiri İbrahim Ertaş, Kumlucada son bir haftada itfaiye amirliğine 12 vaka ihbarı yapıldığını, bunlardan 3 ihbarın asılsız, 4 ihbarın da yanlış adreslere yapıldığını söyledi.
     Vatandaşlardan herhangi bir olay karşısında paniğe kapılmadan, olayın meydana geldiği adresi tam, anlaşılır bir biçimde ilgili birimlere ihbarda bulunmalarını isteyen Ertaş, söz konusu ihbarı yapılan her olayın içinde mutlaka insan unsuru olduğunu, doğru yapılacak ihbarlarla ilgili birimlerin daha fazla yardımcı olabileceklerini belirtti.
     Asılsız ihbarların hem kanuni hem de vicdani olarak suç olduğunu hatırlatan Ertaş, son bir hafta içinde yapılan ihbarlardan 3ünün ev yangını, diğerlerinin ise baca, çöp konteyneri, kaza ve asılsız ihbarlar olduğunu, ev ve baca yangınları konusunda kış aylarında vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti.
     Özellikle vatandaşların evlerinden ayrılırken sobayı yanar halde bırakmaması gerektiğini ifade eden Ertaş, Bunun dışında baca temizliği de çok önemli. Soba kullanan vatandaşlarımız mutlaka bacalarının temizliğine dikkat etsinler. Çöp konteynerlerine yanmakta olan soba küllerini boşaltmasınlar. Evlerinde yalnız başına küçük çocuklarını bırakmasınlar diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İtfaiye asılsız ve eksik bilgiye dayalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER