İtfaiyeden baca uyarısı

İtfaiyeden baca uyarısı


YOZGAT (A.A) - Sorgun Belediyesi İtfaiye Müdürü Salih Bolat, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için vatandaşların baca temizliklerini yaptırması istedi.
     Bolat, yaptığı açıklama, kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte vatandaşların sobalarını ve kaloriferlerini yakmaya başladığını, bu yüzden apartman ve sitelerde baca temizliğinin yapılmasının çevre kirliliğinin önlenmesine ve ekonomik ısınmanın sağlanmasına katkı sağlayacağını söyledi.
     Baca temizliğinin yılda en az bir defa yapılması gerektiğine işaret eden Bolat, şunları kaydetti:
     Baca temizliği insan hayatı açısından büyük önem arz etmektedir. Temizlenmeyen bacaların yol açabileceği tehlikeler telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir. Bu bakımdan vatandaşlar yaklaşan kış günlerinde bazı acı olaylarla karşılaşmamak için mutlaka baca temizliği yaptırmalıdır. Baca temizliğinin yanı sıra baca bakımı da hayati önem taşımaktadır. Ev ve sitelerde bacanın en üst seviyesi ile çatının üst seviyesi eşit olmalıdır. Bacaların temizletilmesi durumunda, sobalı evlerde baca tepmesi sonucu meydana gelen karbonmonoksit zehirlenmelerine bağlı ölümlerin de önüne geçilebilir. Özellikle karlı ve rüzgarlı havada meydana gelen zehirlenme vakaları birçok insanın ölümüne yol açıyor. Temizlenmeyen bacalar is ve dumanı çekmediği için yangın tehlikesi oluşuyor. Konut yangınları ve zehirlenmelere karşı bu önlemlerin alınması riskleri azaltacaktır.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber İtfaiyeden baca uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER