İthal saman hayvan fiyatlarını da tetikledi

İthal saman hayvan fiyatlarını da tetikledi -Kars Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ilgar: İthal saman olayı çıktıktan sonra saman fiyatları düştü, hayvan fiyatlarında kıpırdanmalar oldu


KARS (A.A) - Türkiyenin yurt dışından ithal saman almaya başlamasıyla besicilerin elinde kalan hayvanların fiyatlarının da arttığı bildirildi.
     Kars Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Özgür Ilgar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ithal saman gelmeden önce besicilerin elindeki hayvanların fiyatlarının düşük olduğunu söyledi.
     Ot ve saman fiyatının düşmesinin ardından hayvan pazarının canladığına dikkati çeken Ilgar, Hayvanların fiyatları şu anda artıyor. Bu olumlu bir gelişme. Hayvancılık yapan çiftçilerimizin hayvanları para etmeye başladı. Umarım fiyatlar yüksek olur ve zor durumları atlatırlar dedi.
     Ilgar, ithal saman gelmeden önce hayvan fiyatlarının düşük olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Hayvancılık yapan bir insan bir ineğini satıyordu ve 1 ton saman alıyordu, alamıyordu da hatta. İthal saman olayı çıktıktan sonra saman fiyatları düştü, hayvan fiyatlarında kıpırdanmalar oldu. Çiftçinin, hayvancılık yapan insanlarımızın yüzü gülmeye başlıyor. Buradan daha fazla batı illerine hayvan sevki yapılıyor. Kentte hayvan sayısı da fazla.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber İthal saman hayvan fiyatlarını da tetikledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER