İZAYDAŞın çevresi ağaçlandırılacak

İZAYDAŞın çevresi ağaçlandırılacak


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İZAYDAŞın çevresine fidan dikilecek.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, tesis ve atık depolama alanları çevresinin yeşillendirme çalışmalarına 2011 yılında başlandığı belirtilerek, bölgeye ilk etapta 15 bin fidan ve bitkinin dikildiği kaydedildi.
     Geçen yılın son aylarında başlayan ve devam eden çalışmalarla 6 bin sedir çamı ile 4 bin küçük türde bitki dikiminin gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, 20 kişilik bir ekiple devam eden çalışmaların yaklaşık bir ay sürmesinin beklendiği bildirildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, şirket olarak yeşil bir Kocaeli ve Türkiye için çalıştıklarını işaret ederek, atıkları bertaraf ederek, doğaya ve ülke ekonomisine kazandırdıklarını anımsattı.
     Dikilen fidanların gelecek yıllarda daha yeşil bir İZAYDAŞın ortaya çıkmasına katkı sağlayacağı vurgulayan Saraç, açıklamada şu ifadelerine yer verildi:
     Çevre ve toplum sağlığı açısından büyük önem arz eden bu çalışmada emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu zamana kadar dikilen ağaç sayısının 5 milyonu aşması kentimiz açısından da son derece önemli. Yarınlara daha yeşil bir Kocaeli bırakma hedefi, kentimizi çok daha yaşanabilir konuma getirecektir.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İZAYDAŞın çevresi ağaçlandırılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER