İZAYDAŞ, çöpten sızan suları arıtacak

İZAYDAŞ, çöpten sızan suları arıtacak -Genel Müdür Yardımcısı Uludağ: -"Günde 500 ton civarında çöp sızıntı suyunu arıtacağız"


KOCAELİ (A.A) - İzmit Atık ve Artıkları Arıtma, Yakma ve Değerlendirme AŞ (İZAYDAŞ) Genel Müdür Yardımcısı İsmail Uludağ, günde 500 ton civarında çöp sızıntı suyunu arıtacaklarını bildirdi.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, evsel atıklardan çıkan çöp sızıntı sularının arıtılması için inşaatına devam edilen tesisin gelecek yıldan itibaren tam kapasiteyle çalışmaya başlayacağı kaydedildi.
     İZAYDAŞın depolama alanlarında 4 milyon tonu aşkın evsel atık bulunduğu ifade edilen açıklamada, maliyeti 5,5 milyon liraya yaklaşan tesiste arıtma sonrası koku oluşmayacağı vurgulandı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen İZAYDAŞ Genel Müdür Yardımcısı İsmail Uludağ, yeni arıtma tesisinin şirket olarak çevreye gösterdikleri üst düzey duyarlılığın ifadesi olduğunu belirterek, bu alanda daha önce "DAF" adı verilen ön arıtma sistemini kullandıklarını hatırlattı.
     Uludağ, gelecek yılları da düşünerek daha güçlü bir arıtma tesisi yapmaya karar verdiklerine dikkati çekerek, şunları bildirdi:
     "Geçen yıl içinde proje ve ihale çalışmalarını tamamladık. Yılbaşında da inşaatına başladık. Buraya oldukça modern bir arıtma tesisi yapıyoruz. Bizim için önemli bir yatırım. Günde 500 ton civarında çöp sızıntı suyunu arıtacağız ve kanal deşarj kriterlerine uygun bir şekilde İSUnun arıtma hattına vereceğiz. Bu projeyle kalıcı, önemli ve son teknolojiye uygun bir hizmet gerçekleştireceğiz."
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İZAYDAŞ, çöpten sızan suları arıtacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER