İZİAD Liberyada yatırım imkanlarını inceledi

İZİAD Liberyada yatırım imkanlarını inceledi


İZMİR (A.A) - İzmir İşadamları Derneği üyeleri Batı Afrika ülkesi Liberyadaki yatırım imkanlarını yerinde inceledi.
     İzmir İşadamları Derneği (İZİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Resul Seçilmiş, yaptığı yazılı açıklamada, dernek olarak Türkiye işadamları ve Sanayiciler konfederasyonu (TUSKON) ile Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) koordinasyonunda Liberyanın Başkenti Monroviaya inceleme gezisi düzenlediklerini belirtti.
     Türkiye ile Afrika ülkeleri arasındaki ticaret hacminin, 2011 yılı verilerine göre 10,3 milyar doları ihracat, 6,8 milyar doları da ithalat olmak üzere 17,1 milyar dolar seviyesine ulaştığını belirten Seçilmiş, bu hacminin yüzde 75inin ise Kuzey Afrika ülkeleriyle olan ticaretten oluştuğuna dikkati çekti.
     Seçilmiş, bu ticaret hacminin daha da gelişmesi için Afrika ülkeleri ile ticari ilişkilere çok boyutlu baktıklarını ve kıtanın diğer bölgelerindeki ülkelerle olan ilişkilerin geliştirilmesine çabaladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Batı Afrikada Liberya ile Türkiyenin 2011 yılında, 64 milyon dolar olan ticaret hacminde, 61 milyon dolarlık ihracatımız 3 milyon dolarlık ithalatımız gerçekleşmiştir. Liberya ile olan ticaret hacmimiz çok az, istenilen seviyede değil. Liberyanın Atlas okyanusunda limana sahip olması ucuz iş gücü ve vergi avantajları açısından başta enerji olmak üzere birçok sektörde yatırım fırsatları olduğunu tespit ettik.
     Bu imkanları incelemek üzere bu ülkeye gerçekleştirdikleri gezinin yeni fırsatlar doğuracağına inandığını dile getiren Seçilmiş, düzenlenen gezide, Liberya Dışişleri Bakanı Augustine Kpehe Ngafuanın da katılımıyla Liberyalı işadamları ile ikili görüşme imkanı bulduklarını, ayrıca Liberya Ticaret Bakanı Miatta Beysolowu da makamında ziyaret ederek ülke ekonomisi ve ticareti hakkında bilgi aldıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İZİAD Liberyada yatırım imkanlarını inceledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER