İZKA 2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği

İZKA 2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı -Seçilen 14 projeye İZKA tarafından toplam 936 bin 262 lira kaynak aktarılacak


İZMİR (A.A) - İzmir Kalkınma Ajansının (İZKA), 4 Mayısta bölgenin rekabet gücünü artıracak ve bölgesel kalkınmaya ivme kazandıracak fizibilite çalışmalarının ve belirlenen öncelikli alanlarda sektörel araştırmaların gerçekleştirilmesine yönelik projeleri desteklemek amacıyla başlattığı 2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programından yararlanma hak kazanan projeler belli oldu.
     İZKAdan yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmirdeki kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi sitesi yönetimleri, teknoloji geliştirme bölgesi yönetici şirketi, birlikler ve kooperatifler ile tüm bu kurum ve kuruluşların kurduğu ya da ortağı olduğu işletmelerin uygun başvuru sahibi olduğu programa, toplam 31 proje başvurusu yapıldı.
     Bu projeler arasında yapılan değerlendirme sonucu, toplam 14 proje destek almaya hak kazandı. Bu projelerde İzmirin kalkınmasına ivme kazandıracak acil yatırımların fizibilite etütlerinin gerçekleştirilmesine ve yine küme potansiyelinin yüksek olduğu tespit edilmiş gelinlik/abiye ve sağlık sektörlerindeki kümelenme çalışmalarına destek sağlanacak.
     İZKA Genel Sekreteri Ergüder Can, fizibilite etütlerinin hazırlanmasına destek olunacak yatırımlar arasında yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya yönelik yatırımlar, çevresel atıkların daha iyi yönetilip bertarafını sağlayacak tesisler, atıklardan enerji üretimine olanak tanıyan yatırımlar ve kurulu tesislerin enerji ve su gibi çevresel maliyetlerinde ciddi düşüşlere neden olacak yatırımlar bulunduğunu bildirdi.
     Can, ayrıca İzmirin rekabet gücünün yüksek olduğu gelinlik, abiye ve sağlık sektöründe bu gücü daha da artıracak kümelenme sürecinin yol haritalarıyla tekstil sektöründe akıllı/teknik tekstil konusunda İzmiri daha da öne çıkaracak bir ortak laboratuvar ve Ar-Ge merkezinin de kuruluş fizibilitesinin program kapsamında destekleneceğini belirtti.
     Program kapsamında Karaburun ve Bayındırdaki tarihi, kültürel öneme sahip iki taşınmaz kültür varlığının korunması ve kentin kültürel, ekonomik hayatına kazandırılmasına yön verecek rölöve ve bütüncül iyileştirme projesiyle Basmane semtinde İzmir kent tarihi ve kültürü açısından öneme sahip bir sokağın bütüncül iyileştirmesine yönelik etütler de hazırlanacak.
     Can, 14 projeye İZKA tarafından toplam 936 bin 262 lira kaynak aktarılacağını ifade ederek, başvuru sahiplerinin kendi projelerine eş finansman olarak sunacakları mali katkı da dikkate alındığında İzmire aktarılacak kaynağın toplamda 993 bin 466 lirayı bulduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İZKA 2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER