İzmirde Kadın Dostu Mahalle oluşturulacak

İzmirde Kadın Dostu Mahalle oluşturulacak -BM Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı kapsamında İzmir Valiliği önderliğinde Kadın Dostu Mahalle çalışması başlatılacak -Bölg


İZMİR (A.A) - Efsun Yılmaz - Birleşmiş Milletler (BM) Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı kapsamında Çiğli ilçesi Evka 2 Mahallesinde Kadın Dostu Mahalle çalışması yapılacak.
     Kadın Dostu Kentler Programı İzmir Koordinatörü Semra Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006 yılının temmuz ayında BM, İçişleri Bakanlığı, Sabancı Vakfı ortaklığı ile kadın dostu kentler çalışmasının İzmir, Kars, Nevşehir, Şanlıurfa, Trabzon, Vanda başlatıldığını söyledi.
     Ulusoy, çalışmanın bugün İçişleri Bakanlığı, BM Nüfus Fonu (UNFP) ve BM Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığı, İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SIDA) desteğiyle İzmirin de aralarında bulunduğu 12 ilde uygulandığını, ortak programın İzmirdeki yerel ortaklarının da İzmir Valiliği, İzmir İl Özel İdaresi, resmi kurumların İzmirdeki müdürlükleri, Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EKAM), kadın sivil toplum kuruluşları, baro ve meslek odaları olduğunu ifade etti.
     İzmir Valiliği başkanlığında yürütülen çalışmalar çerçevesinde 2007 yılının temmuz ayında İzmir İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu oluşturulduğunu, İzmir Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlandığını dile getiren Semra Ulusoy, İzmir İl Özel İdaresi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planlarına kadın dostu hizmet ilkesi yerleştirildiğini bildirdi.
     İzmir ve ilçelerinde bugüne kadar 8 sığınma evi açıldığını vurgulayan Semra Ulusoy, İzmir Valiliği Kadın Erkek Eşitliği Biriminin kurulduğunu, öğretmenlere toplumsal cinsiyet eşitliği formasyon eğitimi verildiğini, bazı kamu kurumlarının temsilcileri arasında toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimlerinin uygulandığına dikkati çekti.
    
     -Sırada mahalle çalışmaları var-
    
     Semra Ulusoy, Kadın Dostu Kentler Programının ardından Türkiyede ilk kez Kadın Dostu Mahalle çalışması yapacaklarını, çalışmanın Çiğli Evka 2 Mahallesinde yürütüleceğini söyledi.
     Ulusoy, Öncelikli olarak bölgedeki 9 kadına lider kadın eğitimi eylül-ekim aylarında verilecek. Eğitimler cinsiyet eşitsizliği, yerel yönetimlerin çalışmaları gibi konularda gerçekleştirilecek. Kadın gözüyle bölgedeki temel 3 sorun tespit edilecek. Yerel yönetimlerin de desteğiyle sorunların çözümü için çalışmalar yapılacak dedi.
     Kadın Dostu Mahalle çalışmasının tüm ilçelere ve Türkiyeye örnek olmasını dilediklerini kaydeden Semra Ulusoy, proje programını oluşturmak için çalıştıklarını, mahalle ve örgüt modellerine ilişkin hazırlıklarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İzmirde Kadın Dostu Mahalle oluşturulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER