İzmirde Olimpik Gün Yürüyüşü ve Koşusu

İzmirde Olimpik Gün Yürüyüşü ve Koşusu yapıldı


İZMİR (A.A) - İzmirde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle Türkiyede olimpik kültür ve bilincin yaygınlaşması amacıyla düzenlenen Olimpik Gün Yürüyüşü ve Koşusu yapıldı.
     Olimpik Gün Yürüyüşü etkinliği için Gündoğdu Meydanında bir araya gelen İzmirli sporcular ve vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla Kordonboyundan Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.
     İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye olarak olimpiyatları yapmaya hazır olunduğunu İzmirde bir araya gelerek gösterdiklerini söyledi.
     Tüm dünyayla birlikte, olimpik ruhu göstermek adına olimpik yürüyüşü gerçekleştirdiklerini kaydeden Kaplan, İster koşun, ister yürüyün dünya ile buluşmaya devam edeceğiz. Türkiye olarak hedefimiz olimpiyatlara ev sahipliği yapmak. Bugün bu organizasyona gösterdiğimiz katlım olimpiyat oyunları için ne kadar kararlı olduğumuzun bir göstergesi. İzmir spor kültürü ve eğitimiyle kendini ispatlamış bir kent. TMOK tarafından yapılan olimpiyat yürüyüşü de her kesimin katılımıyla gerçekleştirildi dedi.
     Öte yandan, Karşıyakada yaklaşık 200 sporcunun katılımıyla Olimpik Gün Koşusu yapıldı.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İzmirde Olimpik Gün Yürüyüşü ve Koşusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER