İzmirde askeri aracın geçişi sırasındaki patlama

İzmirde askeri aracın geçişi sırasındaki patlama -Saldırıda yaralanan 4 kişinin daha kimlikleri belirlendi


İZMİR (A.A) - Foça ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada yaralanan 4 kişinin daha kimlikleri belirlendi.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, saldırıda yaralanan ve Menemen Devlet Hastanesine sevk edilen 4 yaralının isimlerinin Uzman Çavuş Ferhat Şen, itfaiye eri Erol Uysal, Foça Belediyesinde işçi olarak çalışan Muammer Ünal ve Emekli Astsubay Ali Ceylan olduğu saptandı. Uzman Çavuş Ferhat Şen ile itfaiye eri Erol Uysalın ayakta tedavi edildiği, Muammer Ünal ile Ali Ceylanın tedavilerinin sürdüğü bildirildi.
     İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıların kimliklerine ilişkin henüz açıklama yapılmadı.
    
     -Yaralıların kan ihtiyacı karşılandı-
    
     Öte yandan, Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, yaptığı yazılı açıklamada, patlamada yaralanan askerlerin acil kan ihtiyaçları için İzmir Valisi Cahit Kıraç koordinasyonunda, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ile ortak çalışma gerçekleştirildiğini bildirdi.
     Gök, Foça Devlet Hastanesi, Aliağa Devlet Hastanesi, Karşıyaka Devlet Hastanesi, Menemen Devlet Hastanesi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ile yapılan görüşmeler doğrultusunda, Güvenli Kan Temini Programı çerçevesinde, olağanüstü haller için ayrılmış kritik kan stoklarından her grup kanın, ilgili hastanelere gönderildiğini belirtti.
     Talep olması halinde, 2 bin 500 ünite eritrosit, 500 ünite trombosit, 7 bin ünite taze donmuş plazma stokuyla acil ihtiyacı karşılayabilecek kan stoklarının mevcut olduğunu vurgulayan Dr. Gök, olağanüstü durumlar için hazır olunabilmesinin yolunun vatandaşların gönüllü ve düzenli kan bağışçısı olmasından geçtiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Bahri Okumuş
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber İzmirde askeri aracın geçişi sırasındaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER