İzmirde banka şubesindeki soygun

İzmirde banka şubesindeki soygun -İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay: Soruşturma detaylı şekilde sürdürülüyor


İZMİR (A.A) - İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Bornova ilçesindeki banka şubesinin soyulmasıyla ilgili detaylı soruşturmanın sürdüğünü belirtti.
     Soygunun gerçekleştirildiği banka şubesine gelen Bilkay, soruşturmayı sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı. Bilkay, gazetecilere şu anda ayrıntılı bir açıklama yapamayacağını belirterek, Soruşturma detaylı şekilde sürdürülüyor dedi.
     İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, soygunda çalınan paranın ilk bilgilere göre 20 bin lira civarında olduğunu, net rakamın ise kasa hesabının yapılmasının ardından netleşeceğini belirtti.
     Soygunu gerçekleştiren şüphelinin silahının bir parçasını bankada düşürdüğünü ifade eden yetkililer, yapılan incelemede bu parçanın oyuncak bir tabancaya ait olduğunun belirlendiğini dile getirdi. Yetkililer ayrıca zanlının banka güvenlik görevlisinin silahını da aldığını kaydetti.
     Bu arada, bankada görevli personel ifadelerine başvurulmak üzere İzmir Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Banka şubesi ve çevresindeki işyerlerinde bulunan güvenlik kamerası görüntüleri de incelemeye alındı.
     Banka şubesinin yakınındaki esnaflardan Ramazan Acar, şubeden çıkan kar maskeli bir kişinin koşarak uzaklaştığını, kısa süre sonra da banka görevlilerinin bağırarak dışarı çıkmasının ardından olayı fark ettiğini söyledi. Bankanın bulunduğu binanın arkasına kaçan kişinin peşine düştüğünü ifade eden Acar, soyguncunun bir otomobile binerek hızla uzaklaştığını anlattı.
     Bayraklı ilçesi, Mustafa Kemal Caddesi üzerindeki bir bankanın Özkanlar Şubesine silahla giren kar maskeli kişi, güvenlik görevlisini silahını alarak etkisiz hale getirmiş, banka görevlilerinden tehditle para alan zanlı, daha sonra otomobil ile olay yerinden uzaklaşmıştı.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmirde banka şubesindeki soygun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER