İzmirde çamur kurutma tesisi açılacak

İzmirde çamur kurutma tesisi açılacak


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, çamur kurutma tesisini bu ay hizmete açacak.
     Büyükşehir Belediyesi arıtma tesislerinden çıkarılan günlük 800 ton çamuru kurutarak hem tarım alanlarında hem de ek yakıt olarak sanayide kullanılır hale getirecek tesisin kurutma bölümünü bu ay devreye alıyor. Tesisin çalışmasıyla, Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi sahasında yapılan çamur depolama işlemi sona erdirilecek ve bu alanlar rehabilite edilecek.
     İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, kurutma ünitesinde diğer arıtma tesisleriyle günlük 800 tona ulaşan çamur miktarının yaklaşık 4 kat azaltılarak 220 tona düşürüleceğini, ayrıca yüzde 92 oranında katı madde içeriğine ulaşan kurutulmuş çamurun, tarım alanlarında, kentsel yeşil alanlarda veya ek yakıt olarak sanayide kullanılabileceğini belirtti.
     Çamurun farklı alanlarda değerlendirilebilmesi için çalışmalar yürüttüklerine değinen yetkililer, mayıs ayından itibaren Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi sahasında çamur depolama işleminin sona ereceğini, bu alanların rehabilite edileceğini kaydetti.
    
     -Çamur 4 kurutucudan geçecek-
    
     30 bin metrekarelik alanda "Çamur Çürütme ve Kurutma" olmak üzere iki kısımdan oluşan tesiste 20 ünite yer alıyor. Kurutucu ünitesinin yüzde 95 oranında tamamlandığı bildirilen tesise, her biri günde 200 ton işlem hacmine sahip 4 kurutma ekipmanı monte edildi.
     Ayrıca, tesiste oluşabilecek kokuyu önlemek amacıyla kimyasal ve biyolojik koku giderim üniteleri de tamamlandı. Çiğli ve diğer arıtma tesislerinden gelen yüzde 25 kuru madde oranına sahip çamurlar 4 adet kurutucudan geçirilecek. Çamurun içindeki su buharlaşarak yüzde 92 oranında katı madde içeriğine ulaşacak.
    
     Muhabir: Ahmet Bayram
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber İzmirde çamur kurutma tesisi açılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER