İzmirde KPSS Önlisansa 29 bin 188

İzmirde KPSS Önlisansa 29 bin 188 aday girdi


İZMİR (A.A) - İzmirde, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) önlisans mezunları için gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) 29 bin 188 aday girdi.
     Adaylara genel yetenek ve genel kültür testlerinden toplam 120 sorunun yöneltildiği sınav, saat 09.30da başladı.
     Kentteki 108 binada, 3 bin 364 görevli ile yapılan sınav iki saat sürecek.
     Adaylar, salona sınava giriş belgesi, nüfus cüzdanı veya pasaportları ile alındı. Sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi belgeler sınava giriş için geçerli sayılmadı.
     Sınav binalarına çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazları, kulaklık, kolye, küpe, alyans harici yüzük, bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar, her türlü elektronik, mekanik cihaz, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi gibi her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ile silah ve benzeri teçhizatın yanı sıra kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kağıdı, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçlar alınmadı.
     Adayların sınavda ihtiyaç duyduğu kurşun kalem, silgi, kalemtraş ile peçete ile şeker gibi tüketim malzemeleri ÖSYM tarafından temin edilerek salonlarda dağıtıldı. Sınava girişte adayların yanlarında şeffaf pet şişe içerisinde su getirmelerine ise izin verildi.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İzmirde KPSS Önlisansa 29 bin 188 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER