İzmirde LYS heyecanı

İzmirde LYS heyecanı -Matematik sınavı LYS-1e 28 bin 458 aday girdi


İZMİR (A.A) - Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) başladı. Sınavların ilk oturumu olan matematik sınavı LYS-1e 28 bin 458 aday girdi.
     Saat 10.00da başlayan ve 95 bina, 1265 salonda gerçekleştirilen LYS-1de 3 bin 259 kişi görev aldı.
     LYS-1de, matematik ve geometri testleri yer aldı. Matematik testinde 50 soru için 75 dakika, Geometri testinde 30 soru için 45 dakika cevaplama süresi verildi.
     Binalara girişte, adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlilerince elle ve dedektörle arandı.
     Yanlarında 2012-LYS Sınava Giriş Belgesi ile fotoğraf ve TC kimlik numarası olan nüfus cüzdanı veya pasaport bulundurmayan adaylar sınava giremedi. Sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya alınmadı. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebildi. Çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlarla kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz sınav binasına alınmadı. Sınavda kullanılacak kalem, silgi, kalemtıraş, saat gibi gereçlerle şeker ve peçete bütün adaylara ÖSYM tarafından sağlandı.
     Sınav sırasında adayların, kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dahil) sınav salonundan çıkmasına izin verilmedi.
     Engelli öğrenciler LYSye Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi ile Ege Üniversitesi Rektörlük ve Merkez Kütüphanesinde girdi.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İzmirde LYS heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER