İzmirdeki cinayet davası

İzmirdeki cinayet davası -Geçen yıl, eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Sedat Çöl ve 6 yakınının yargılanmasına devam edildi -Kadın Cinayetlerini Durduracağız


İZMİR (A.A) - İzmirde, geçen yıl boşanmak istediği eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Sedat Çöl ile 6 yakınının yargılanmasına devam edildi.
     İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Sedat Çöl, tutuksuz sanıklar ile öldürülen Ferdane Çölün annesi Suna, babası Fikret Maviş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hukuk Müşaviri Birsel Kurt ve tarafların avukatları katıldı.
     Mahkeme heyeti, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun davaya müdahil olma talebini kabul etti.
     Mahkeme Başkanı, sanığın akıl ve ruh sağlığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu İhtisas Kurumundan raporun gelmemesi nedeniyle sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
     İzmirin Bornova ilçesinde, geçen yılın ekim ayında Ferdane Çölün, boşanmak istediği eşi Sedat Çöl tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü iddia edilmiş, gözaltına alınan Sedat Çöl tutuklanmıştı.
     İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Sedat Çölün kasten adam öldürme, tutuksuz sanıklar C.İ, B.İ, A.D, H.M, İ.M. ve suça sürüklenen çocuk M.Çnin ise azmettirme suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
    
     Muhabir: Binnaz Ersoy / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İzmirdeki cinayet davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER