İzmirdeki cinayet davası

İzmirdeki cinayet davası -Menderes ilçesinde 21 yıl önce işlenen cinayetle ilgili davanın görülmesine devam edildi


İZMİR (A.A) - Menderes ilçesinde 21 yıl önce işlenen cinayetle ilgili davanın görülmesine devam edildi.
     İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, başka suçtan hükümlü olarak cezaevinde bulunan ve tasarlayarak adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan M.Ç. ile avukatı katıldı.
     Sanık üzerine atılı suçu kabul etmezken, Olay tarihinde jandarma komutanı ile aramızda husumet vardı. Suçu benim üzerime yıkmaya çalışıyorlar. Maktul ile benim herhangi bir ilişkim ya da husumetim yoktur. Onun evine gitmiş değilim, tümüyle olayın kapatılması için yapılmaktadır dedi.
     Dosyayı mütalaa vermesi için Cumhuriyet Savcısına veren mahkeme heyeti, karar için duruşmayı erteledi.
     Özdere beldesinde, 10 Aralık 1992 tarihinde yurt dışında çalışan Saadet Görgülü, dubleks villasında başından bir kurşunla öldürülmüş olarak bulunmuştu.
     Jandarma ekipleri, olay yerinde saç telleri, banyodaki havlu üzerindeki kıl kalıntıları ve masada içilen 5 sigara izmaritini delil olarak almıştı. Eve en son giren kişinin inşaat işçisi M.Ç. olduğunun belirlenmesi üzerine zanlı gözaltına alınmış, delil yetersizliğinden serbest bırakılmıştı.
     Davanın zaman aşımına 51 gün kala deliller üzerinde yapılan ikinci bir incelemede, evdeki sigara izmaritleri ile M.Çnin DNA testinde uyuşma tespit edilmiş ve şüpheli hakkında tasarlayarak adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmirdeki cinayet davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER