İzmirdeki silahlı soygun

İzmirdeki silahlı soygun -Döviz bürosundan silahlı soygun yaptığı ve iş yeri sahibini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, müebbet hapisle cezalandırıldı -Davada yargılanan diğer iki sanık 2 ile 5 yıl arasında hapisle cezaland


İZMİR (A.A) - İzmirin Çankaya semtindeki döviz bürosundan silahlı soygun yaptığı ve iş yeri sahibini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, müebbet hapisle cezalandırıldı. Davada yargılanan diğer iki sanık 2 ile 5 yıl arasında hapisle cezalandırılırken, bir sanık ise beraat etti
     İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar Mustafa Yıldırım ve Hasan Altunbaşak ile tutuksuz sanıklar Sedat Tabak ve M.U. ile avukatları katıldı.
     Duruşmada, son savunmaları alınan sanıklardan Mustafa Yıldırım, daha önceki savunmalarının geçerli olduğunu belirterek, çok pişman olduğunu ifade etti.
     Diğer sanıklar Hasan Altunbaşak, Sedat Tabak ve M.U. ise cinayetle bir ilgilerinin olmadığını belirterek, beraatlarını talep etti.
     Sanık savunmalarının alınmasının ardından kararını açıklayan mahkemeye heyeti, sanık Mustafa Yıldırımı, adam öldürme suçundan ömür boyu, gasp suçundan 12 yıl, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna muhalefet suçundan da 3 yıl hapisle cezalandırdı.
     Davanın diğer tutuklu sanığı Hasan Altunbaşakı gasba iştirak suçundan 5 yıl, tutuksuz sanık Sedat Tabakı ise delilleri karartma suçundan 2 yıl 6 ay hapisle cezalandıran mahkeme heyeti, tutuksuz sanık M.Unun ise beraatine karar verdi.
     İzmirde geçen yıl eylül ayında meydana gelen olayda, Çankaya semti Gazi Bulvarındaki Efes Döviz Bürosuna gelen silahlı soyguncu, iş yeri sahibi Hasbi Tırişi göğsünden vurmuş, tehdit ettiği çalışanların poşete bir miktar para koyması üzerine yaya olarak kaçmış, hastaneye kaldırılan Tıriş kurtarılamamıştı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İzmirdeki silahlı soygun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER