İzmirden şampiyon geçti

İzmirden şampiyon geçti -Milli sporcu Kenan Sofuoğlu Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Uçarla yarış takvimine alınması planlanan İzmir Ülkü Yarış Pistinde incelemelerde bulundu -Sofuoğlu: Türkiye Şampiyonasının yapılma


İZMİR (A.A) - Ali Korkmaz - Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Türkiye Motosiklet Federasyonunun yarış takvimine almayı planladığı İzmir Ülkü Yarış Pistinde bazı değişikliklerin yapılması gerektiğini bildirdi.
     Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ve yönetim kurulu üyeleriyle İzmir Ülkü Yarış Pistinde incelemelerde bulunan Sofuoğlu, karting ve iki binek araçla pistte tur attı.
     AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Sofuoğlu, motosiklet kariyerine Pınarbaşındaki piste başladığını belirterek, Birçok virajında düşmüşümdür. 10-11 sene önce abilerimle burada yarışıyorduk dedi.
     Aradan yıllar geçtiğini, pistin birkaç sefer asfaltının değiştirildiğini anlatan Sofuoğlu, pistte birkaç senedir Motosiklet Federasyonu yarışlarının yapılmadığını kaydetti.
     Türkiye Şampiyonasını tekrar İzmire getirmek için federasyon başkanı Uçur ile İzmire geldiklerini belirten Sofuoğlu, Türkiye Şampiyonasının yapılması için pistte bazı değişiklikler yapılması gerekiyor. Bazı virajlar motosiklete uygun değil, bazı tehlikeli noktaları var. O virajları kaldırmayı düşünüyoruz diye konuştu.
     Sofuoğlu, İzmirde yarış olmasını çok istediğini dile getirerek, şunları söyledi:
     Çünkü İzmir Pınarbaşı pistinde yarıştığınız zaman seyirciyi görebiliyorsunuz. Türkiyede birçok il ile kıyaslandığında İzmirin seyircisi çok iyi. 2009da misafir olarak burada yarışlara katılmıştım. O zaman seyirci ilgisi olur diye sadece İzmire katılırım demiştim. İnşallah o tarihten sonra bu yıl tekrar yarışlar başlayacak. Bu sene İzmirde yapılacak yarışa katılabilirim.
    
     -Dünya Supersport Şampiyonası-
    
     Dünya Supersport Şampiyonasında sezonun ilk yarışı Avustralya Grand Prixsini birinci bitiren Sofuoğlu, 14 Nisanda İspanyada koşulan ikinci ayak için çalışmalarını sürdüğünü ifade etti.
     Sofuoğlu, önümüzdeki süreçte Hindistana gidip geldikten sonra Sakaryada antrenmanlarına devam edeceğini kaydederek, İnşallah ikinci ayağı da kazanıp avantaj elde ederim dedi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İzmirden şampiyon geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER