İzmire 3. teknopark

İzmire 3. teknopark -Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İzmir İl Müdürü Akpınar: Üç teknopark İzmirin sanayi yapısına çok büyük katkılar koyacak


İZMİR (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İzmir İl Müdürü Rasim Akpınar, İzmirdeki üç teknoloji bölgesinin bölge sanayine çok büyük katkılarının olacağını bildirdi.
     Akpınar, yaptığı yazılı açıklamada, Dokuz Eylül Üniversitesinin Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurma talebine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazetede yayımlandığını hatırlattı.
     Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesiyle birlikte İzmirin üçüncü teknoloji bölgesine kavuşmuş olduğunu belirten Akpınar, İzmir sanayi yapısının katma değeri yüksek üretim yapan, ileri teknoloji kullanan ya da üreten bir yapıya kavuşması için 9 üniversite ve 3 teknopark çok büyük katkılarda bulunacak dedi.
     İzmirde daha önce İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü bünyesinde Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile İzmir Bilim ve Teknoloji Parkı Teknoloji Geliştirme Bölgesinin kurulduğunu hatırlatan Rasim Akpınar, üçüncü teknoparkın, Dokuz Eylül Üniversitesinin Tınaztepe yerleşkesi ile İnciraltı bölgesinde kurulacağını vurguladı.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber İzmire 3. teknopark Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER