İzmirin EXPO 2020 adaylığının 3. sunumu

İzmirin EXPO 2020 adaylığının 3. sunumu -CHP İzmir milletvekili Pavey: TBMM, İzmirin adaylığına tam destek veriyor -Bu şehir bize geçmişin görkemli medeniyetlerinden miras kaldı. Biz ise bu muhteşem emaneti insanlığın g


İZMİR (A.A) - EXPO 2020nin evsahipliğine aday İzmir için bugün Uluslararası Sergiler Bürosunda (BIE) 3. sunum yapıldı.
     Defne Samyeli yönetiminde gerçekleşen sunumda söz alan CHP İstanbul Milletvekili ve BM İnsan Hakları ve Engelliler Komisyonu Üyesi Şafak Pavey, TBMMnin İzmirin adaylığına tam destek verdiğini söyledi.
     TBMMnin İzmirin EXPO 2020 adaylığına güçlü desteğiyle geldim ifadesini kullanan Pavey, Bu şehir bize geçmişin görkemli medeniyetlerinden miras kaldı. Biz ise bu muhteşem emaneti insanlığın geleceğiyle paylaşmak istiyoruz dedi
     Pavey konuşmasına şöyle devam etti:
     Artemisin bulutlar üzerine kurulmuş evini gördüğümde diğer tüm harikalar parlaklıklarını kaybetti ve dedim ki, İşte, Olimpusun dışında, Güneş hiç bu kadar büyük bir şeye bakmadı. Antik dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağıyla karşılaştığında Sidonlu Antipaterin kaleminden işte bu satırlar dökülmüştü.
     Ben, güneşin gözlerini kamaştıran o şehirden geldim size. Yılan sarılmış asasıyla antik sokaklarında hastalarına şifa dağıtan Sağlık Tanrısı Askepiosun şehrinden. ifadesini kullanan Pavey, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
     Bu şehirde dağlar şafakla aydınlanırken, gölgeleri Egenin sularına düşer. Kent huzurla, doğayla, bereketle uyanır. Ne de olsa bereket tanrıçasının da evidir İzmir. Rivayet edilir ki sarımsak bile antik bir reçetenin yağmurda ıslanıp harflerinin toprağa ekilmesinden doğmuştur. Bu nedenle gururla gülümser İzmir. Doğayı korumadıkları için, pişmanlıkla geçmişin servetlerini arayanlar, defne dallarını, zeytin ağaçlarını, özgür flamingoları benim şehrimde bulurlar. Gediz ovasından gökyüzünün mavisine boyunlarını uzatan şifalı otlarla, şarkılara adını veren dağ çiçekleri mucize nehirlerle buluşup, herkes için sağlık vadeder. Önyargıların kusurlu bulduğu engelli bir kadın, Kordonboyunda tekerlekli sandalyesinde balık tutar. Bilir ki İzmir, önyargılardan uzun çağlar öncesinde arınmıştır. İsterseniz bunu Kadifekalede zeytinyağı ve favanın keyfini çıkaran bir Levantene sorabilirsiniz.
     İzmirin EXPO 2020yi düzenlemedeki kararlılığını yineleyen Pavey, İzmir herkesi tek seferde kucaklayacak samimi bir karşılamanın sözünü veriyor. Çünkü biliyor ki, şehirler engellilere hazırsa, yaşlılar, hamileler, çocuklar, hastalar, yani herkes için hazırdır. Lütfen bu iklime, bu denize, bu şehre dikkatle bakın. Refah ve zenginlik dolu bir yaşamın sırlarını keşfedeceksiniz. Rıhtımdan, dünyayı İzmire ve İzmiri dünyaya taşıyan gemileri seyrederken, İzmirin sizi ne kadar çok hak ettiğini göreceksiniz diyerek konuşmasını tamamladı.
    
     Muhabir: Paris
     Yayıncı: Göksel Sözer
<< Önceki Haber İzmirin EXPO 2020 adaylığının 3. sunumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER