İzmir sergiler yılını Dali ile açıyor

İzmir sergiler yılını Dali ile açıyor -Resim sanatının asi dahisi Salvador Dalinin 46 eserinden oluşan sergi yarın İzmirde sanatseverlerle buluşuyor -Değeri milyon dolarlarla ifade edilen tablolar, güvenlik kameralarının ya


İZMİR (A.A) - Senem Yazıcı - Resim sanatının asi dahisi İspanyol ressam Salvador Dalinin 46 eserinden oluşan sergi, yarın İzmirde sanatseverlerle buluşacak.
     Dalinin 13ü Zodyak Serisinden olmak üzere toplam 46 adet özgün eserinin yer alacağı Salvador Dali İzmirde sergisi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde (AASSM), 2 Marta kadar sanatseverler tarafından ücretsiz gezilebilecek.
     Sergide, Dalinin eserleriyle birlikte, sanatçının renkli ve farklı kişiliğini yansıtan fotoğraf kareleri de yer alacak.
     20. yüzyılın en önemli sanatçılarından biri olarak kabul edilen Salvador Dalinin eserleri, sergi hazırlıkları süren AASSMde, güvenlik kameralarının yanı sıra, özel güvenlik elemanları tarafından korunuyor.
     İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Şube Müdürü Veysel Çıldır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dali sergisinin İstanbul ve Ankarada gördüğü yoğun ilginin ardından, yüklenici firma ile temasa geçtiklerini ve ünlü ressamın eserlerini İzmirli sanatseverlerle de buluşturmak amacıyla sergiyi İzmire getirdiklerini söyledi.
     Çıldır, milyon dolarlarla ifade edilebilecek tabloların sigortasının yüklenici şirkete ait olduğunu, kendilerinin de AASSMdeki güvenlik sayısını artırdıklarını belirtti ve Sergi süresince güvenlik üst düzeyde olacak diye konuştu.
    
     -Sergiler birbiri ardına gelecek-
    
     Çıldır, AASSMnin 2013 yılından itibaren ses getirecek sergilere evsahipliği yapmaya başlayacağını ifade ederek, Sergiler konusunda vizyonumuzu geliştirdik, bu yıl sanatseverleri çok önemli sergilerle buluşturacağız diye konuştu.
     Bugüne kadar kendilerine yapılan sergi başvurularını değerlendirdiklerini ve sadece salon tahsis etmekle yetindiklerini ifade eden Çıldır, 2013 ile birlikte, hizmet alımı yöntemini kullanarak, büyük sergileri ve organizasyonları kente getirme kararı aldıklarını söyledi.
     Çıldır, Salvador Dali sergisinin hemen ardından 100 Türk ressamının eserlerinden örneklerin yer alacağı, 100 Ressam, 100 Resim temalı karma sergi projesini hayata geçireceklerini anlattı.
     İzmir, İspanyanın bir başka dahi ismi, ressam ve heykeltraş Joan Miro Ferranın eserlerinden oluşan Miro sergisine de evsahipliği yapacak.
     Baskı, grafik, heykel ve resim alanlarında 20. yüzyılın en başarılı ve özgün çalışmalarına imza atan isimler arasında gösterilen Mironun eserleri, bu sergiyle Türkiyede ilk kez sanatseverlerle buluşmuş olacak.
     AASSMnin planladığı bir diğer sergi de, Türk edebiyatının ve resminin önemli ismi Bedri Rahminin eserleri olacak.
     İzmirli sanatseverler, bu yıl ayrıca, yine Türkiyede bir ilk olacak eller temalı desen ve resimlerden oluşan karma sergiyi de izleme olanağı bulacaklar.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İzmir sergiler yılını Dali ile açıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER