İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: Kentsel dönüşümde hakem olup adalet dağıtacağız


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kentsel dönüşümde hakem olup adalet dağıtacağız dedi.
     Karabağlarda 18 mahalle muhtarıyla bir araya gelen Kocaoğlu, çarpık kentleşmenin Türkiyenin bir gerçeği olduğunu, kendilerinin bunu düzeltmek için çalıştığını söyledi.
     Kocaoğlu, bunu yaparken herkese adil ve eşit davranacaklarını belirterek, Vatandaşımızın hakkını koruyacağız. Ne vatandaşı müteahhide, ne de müteahhidi vatandaşa teslim edeceğiz. İkisinin de muhatabı biz olacağız. İlçe belediyelerimizin gücü belli, o yüzden onlardan proje gerçekleştirilirken vatandaşla iletişim kurulmasında destek isteyeceğiz dedi.
     Kentsel dönüşümün bir gereklilik olduğunu ifade eden Kocaoğlu, Kentsel dönüşümde hakem olup adalet dağıtacağız. 9 senedir iyi niyetle, samimiyetle belediye başkanlığı yapıyoruz. Dedikodulara, benim ağzımdan duymadığınız laflara itibar etmeyin, bunlarla zaman harcamayın diye konuştu.
     Kocaoğlu, ulaşım konusuna da değinerek, Nüfusu 4 milyonu aşmış bir kentte, insanları otobüsle taşıyarak mutlu etmenin mümkün değil. Ne yazık ki, memlekette metro 150 yıl geç kalmış. Hiçbir dönemde, bizim dönemimizdeki kadar otobüs alınmadı. Haziran ayına kadar yeni gelecek olan otobüslerimizi de semtlerimize adil şekilde dağıtacağız dedi.
     Vatandaşlardan moloz dökümü ve kömür kullanımı konusunda da duyarlılık beklediklerini ifade eden Kocaoğlu, şunları söyledi:
     Kaçak olarak dökülen molozları kaldırmak için özel ekip kurduk. Ama ekiplerimiz moloz döküm sahaları dışında kaçak olarak dökülen molozları sabah kaldırıyor, akşam yenisi dökülüyor. Kömür satış depolarını da düzenli olarak denetliyoruz ama yine de kaçak kömür kullanımı var. Bu iki konuda vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER