İzmir Kitap Fuarı açıldı

İzmir Kitap Fuarı açıldı -TÜYAP organizasyonunda Kültürparkta bu yıl 18.kez açılan Kitap Fuarına, 390 yayın evi 800 yazar katılacak


İZMİR (A.A) - 18. İzmir Kitap Fuarı, Kültürparktaki fuar alanında açıldı.
     Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş (TÜYAP) ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından düzenlenen İzmir Kitap Fuarı, Uluslararası Fuar Alanında 18. kez kitapseverlerle buluştu.
     Açılışa katılan Kültür Fuarları Genel Müdürü Deniz Kavukçuoğlu, Kitap Fuarının önceki yıllara göre gelişme, büyüme gösterdiğini belirterek, katılan yayın evi sayısının 390a çıktığını bildirdi.
     Fuarda kitap alışverişinin yanında farklı etkinliklerin de bulunacağını bildiren Kavukçuoğlu, "Fuarda 9 gün boyunca çok önemli edebiyat, sanat faaliyetleri yer alacak. Fuar boyunca Egeli kitapseverler okudukları bir çok yazarla söyleşi yapabilecek, kitaplarını imzalatabilecek" dedi.
     Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri Kenan Kocatürk, Türkiye yayıncılık sektörünün 43 bin başlıkla dünya sıralamasında 13. sırada olduğunu ve pazar büyüklüğü olarak 15. sıraya yerleştiğini söyledi.
     Kültür Fuarları Genel Müdürü Deniz Kavukçuoğlu, Ahmet Cemal, Doğan Hızlan, Vali Yardımcısı Fazıl Akgün ve İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan danışmanı Muzaffer Tunçağa plaket verdi.
     Açılışa CHP Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Alaattin Yüksel, Milli Eğitim İl Müdürü Vefa Bardakçı, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır da katıldı.
     Kurdele kesilerek açılışı gerçekleştirilen fuarın, fuarda 390 yayın evinin stant açtığı, 800 yazarın katılacağı fuarın 20-28 Nisan 2013 tarihleri arasında kitapseverleri ağırlayacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber İzmir Kitap Fuarı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER