İzmir merkezli kredi kartı dolandırıcılığı operasyonu

İzmir merkezli kredi kartı dolandırıcılığı operasyonu -Gözaltına alınan 18 kişiden 14ü tutuklandı


İZMİR (A.A) - İzmir merkezli 6 ilde düzenlenen kredi kartı dolandırıcılığı operasyonunda gözaltına alınan 18 kişiden, 1i çocuk 14 şüpheli tutuklandı.
     İzmir Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünce, İzmir merkezli olarak, İstanbul, Diyarbakır, Ankara, Bursa ve Antalyada düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 18 şüpheliden, 17si işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. 18 yaşından küçük olması nedeniyle Çocuk Şubesinde işlemleri yürütülen 1 şüpheli de buradan adliyeye gönderildi.
     Savcılık tarafından ifadelerinin alınmasını ardından nöbetçi mahkemeye çıkartılan zanlılardan 13ü tutuklandı, 4 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     İzmir Çocuk Ağır Ceza Mahkemesince sorgulanan 16 yaşındaki çocuk zanlı da tutuklandı.
     İzmir Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünce, Fransa uyruklu bir kişinin kredi kartı bilgileriyle bir havayolu şirketinden bilet alındığı yönündeki şikayeti üzerine 6 ay önce başlatılan takip sonucunda, İzmir, İstanbul, Diyarbakır, Ankara, Bursa ve Antalyada operasyon düzenlenmiş ve 1i çocuk, 18 kişi gözaltına alınmıştı.
     Şüphelilerin, Diyarbakırda turizm acentesi işlettiği ve Faslı bilgisayar korsanlarından (hacker) elde ettikleri Fransızlara ait kredi kartı bilgilerini kullanarak oluşturdukları sahte kredi kartlarıyla haksız kazanç sağladıkları iddia edilmiş, zanlıların bu şekilde Nisan ayından bu yana bin 146 kişi adına yaklaşık 600 bin liralık uçak bileti satın aldıkları, karşılığı olmayan bu kartlarla alınan biletler nedeniyle havayolu şirketlerinin yüksek miktarda zarara uğradıkları bildirilmişti.
     Pek çok havayolu şirketi, çağrı merkezleri (call center) aracılığıyla kredi kartı bilgileri kullanılarak yapılan satışlarda çok sayıda dolandırıcılık olayı yaşanması üzerine, yaz aylarında, bazı hatlarda çağrı merkezleri üzerinden kredi kartıyla bilet satışını durdurmuştu.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İzmir merkezli kredi kartı dolandırıcılığı operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER