İzmir polisinin terörü önleme başarısı

İzmir polisinin terörü önleme başarısı -İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, son 3 ayda gerçekleştirdiği operasyonlarda 47,5 kilo plastik patlayıcı ele geçirdi


İZMİR (A.A) - Emre Umurbilir - İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, son 3 ayda gerçekleştirdiği operasyonlarda, toplam 47,5 kilo plastik patlayıcı ele geçirdi.
     AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, terör örgütünün eylem planlarını hayata geçiremeden önlemek için çalışan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, son üç ayda önemli başarılara imza attı.
     Yapılan istihbarat çalışmaları sonucu 17 Haziranda Gaziemir ilçesinde bir otobüs durağında bekleyen U.Çyi, sırt çantasında bulunan 1 kilo 900 gram C4 tipi patlayıcıyla yakalayan İzmir polisi, Kuzey Irakta üst düzey bomba eğitimi aldığı ve terör örgütü PKKnın ilk 5 bombacısı arasında olduğu ileri sürülen zanlının susma hakkını kullanmasına rağmen, yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda Gaziemir Yeni Mezarlığı yanındaki ağaçlık arazide yaptığı aramayla toprağın altına gömülü çok miktarda patlayıcı buldu.
     Yapılan arama sonucunda, zanlının üzerindekilerle birlikte, 30 kilo plastik patlayıcı ve bunları patlatmak için kullanılan, üzerine basıldığında bombanın yaklaşık 15 dakika sonra patlamasını sağlayan kalemin de bulunduğu çeşitli düzenekler ele geçirdi.
    
     -Patlayıcıları ormanlık alanlara depolamışlar-
    
     Foça ilçesinde 9 Ağustos Perşembe günü askeri aracın geçişi sırasında düzenlenen bombalı terör saldırısının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, terör örgütüne yardım ve yataklık iddiasıyla İzmir, Şanlıurfa ve Antalyada toplam 8 kişi gözaltına alındı.
     Şanlıurfanın Viranşehir ilçesindeki uygulama noktasında çıkan çatışmada yaralı yakalanan ve Foçada askeri servis aracına saldırı yapan iki kişiden biri olduğu belirlenen terörist Y.Ç. (21) ile gözaltına alınan zanlılardan 6sı tutuklandı.
     Gözaltına alınan zanlıların ifadeleri doğrultusunda, terör örgütünün eylemlerinde kullanılmak üzere Gaziemir ve Antalyada patlayıcı malzeme saklanan yerler ortaya çıkarıldı.
     Gaziemir Yeni Mezarlığına yaklaşık 5 kilometre uzakta bulunan ormanlık alanda yapılan aramada, toprağa gömülü vaziyette 4 ayrı paket halinde 13,5 kilo plastik patlayıcı ve 5 elektrikli fünye ile sigara ve limon kolonyası kutusu içerisinde patlatılmaya hazır hale getirilmiş 2 ayrı paket halinde toplam 3 kilo 700 gram bomba düzeneği ele geçiren polis, bir adet de el bombası buldu.
     Toroslar kırsalında yapılan aramada ise toplam 4 kilo plastik patlayıcı ile yaklaşık 20 el bombası ve uzun namlulu silah ele geçirildi.
     Böylece İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin son 3 ayda iki olayla ilgili soruşturma kapsamında ele geçirdiği plastik patlayıcı miktarı, 47,5 kiloya ulaştı.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İzmir polisinin terörü önleme başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER