İzmir Ticaret Odası organ seçimleri

İzmir Ticaret Odası organ seçimleri -İZTO Yönetim Kurulu Başkanlığına Ekrem Demirtaş yeniden seçildi


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanlığına Ekrem Demirtaş yeniden seçildi
     İZTO binasındaki seçimlerde, 2013-2017 döneminde görev yapacak yönetim kurulu, disiplin kurulu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) asil ve yedek üyeleri belirlendi.
     İki liste halinde gidilen seçimlerde İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve İZTO Meclis Üyesi Necip Nasır, yönetim kurulu başkanlığı için yarıştı.
     Yönetim kurulu başkanlığına Ekrem Demirtaş yeniden seçildi. Toplam 176 meclis üyesinin oy kullandığı seçimlerde Demirtaş, 98 oy alırken Nasırın oyu ise 78 oldu.
     Ekrem Demirtaş, seçim sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada, İZTOnun bir seçimi daha tüm demokrasi kurallarının uygulandığı bir biçimde ve yüksek katılımla gerçekleştirdiğini belirtti. İZTO Yönetim Kurulu Başkanlığını 22 yıldır sürdüren Demirtaş, şunları söyledi:
     "Meclisimiz beni ve arkadaşlarımı bu göreve uygun buldu. Bir dönem daha yola devam edeceğiz. Aslında İZTO durmadan 128 yıl bu noktalara kadar geldi. Eserler bıraktı. Biz de bu eserlere eser katmaya bu arkadaşlarımızla devam edeceğiz. Ben kaçıncı defa böyle bir ortamda bulunduğumu aslında unuttum. Desteklenmek ve oylarla tekrar buraya seçilmemizin sağlanması gerçekten çok büyük bir onur ve gurur meselesi. Ben herkese teşekkür ediyorum."
     Demirtaş, gazetecilerin Necip Nasırın seçim sistemini eleştirdiğini hatırlatması üzerine, "O geride kaldı biz önümüze bakmak zorundayız" dedi.
    
     -"Bu sistem İzmirlilerin hak ettiği bir yönetimi oluşturmadı"-
    
     Necip Nasır ise seçimlerden önce bir engeli tespit ettiklerini dile getirerek, "Bu engeli Ekrem Beyin İZTOyu tek adam olarak yönetmesinden kaynaklandığını söylemiştik. İZTOnun işlevini yapmadığının tespitini yapmıştık. Bunun da İzmirin geleceği ile ilgili olarak düşünüp bu yola çıkmıştık. Bu sorumluluğu tüm iş alemine anlatmaya çalıştık" diye konuştu.
     Nasır, iş alemi tabanında güçlü bir ses olduğunu fakat bu sesi sandığa aksettiremediğini ifade ederek şunları söyledi:
     "Sistemde bir sorun var. Çünkü dışarıdaki tabanda hiç kimse böyle düşünmüyor. 8 aydır sahadaydık. Bu sistem İzmirlilerin hak ettiği bir yönetimi oluşturmadı. Ama biz üzerimize düşen görevi yaptık. Ben rahatım. Ekrem Beye oy veren arkadaşlar kendileri ile Allah arasındaki vicdani sorumluluğu düşünsünler. Ben üzerime düşeni yaptım."
     Yönetim kurulu başkanlığı seçimi için saat 09.00da başlayan oy verme işlemi 14.00da sona erdi, 176 meclis üyesinin hepsi oy kullandı.
     İZTOnun yeni Yönetim Kurulu üyeleri ve aldığı oylar şöyle:
     "Ekrem Demirtaş 98, Akın Kazançoğlu 92, Jak Eskinazi 97, Cüneyt Güleç 96, Nevzat Artkıy 97, Süleyman Subaşı 97, Cüneyt Altınkapı 93, Ali Yılmaz 98, Mert Pala 99, Mustafa Tüzün 99, Bekir Şahiner 97"
     İZTO Meclisinin en yaşlı üyesi İstemi Güler tarafından açılan mecliste, Meclis Başkanlığı için Rebii Akdurak, Mustafa İduğ ve Bilal Doğan aday olarak seçimlere katıldı. Bilal Doğan son anda adaylıktan çekildi. Saat 15.00te başlayan oy verme işlemi saat 17.00de tamamlandı. Meclis Başkanlığına Rebii Akdurak seçildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmir Ticaret Odası organ seçimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER