İzmitte Kadın kimdir paneli yapıldı

İzmitte Kadın kimdir paneli yapıldı


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesi ve Kocaeli İl Müftülüğü tarafından Kadın kimdir konulu panel düzenlendi.
     Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panelde konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, kadınların sadece bir gün değil, her gün hatırlanması gerektiğini belirterek, bir elmanın iki yarısı olan kadın ve erkeği, birbirinden farklı görmenin, kadını aşağılamanın doğru olmadığını söyledi.
     Kadına şiddeti anlamaya çalışmanın ya da hak vermenin söz konusu dahi olamayacağını dile getiren Doğan, kadına şiddet uygulayan erkeğin insanlığının sorgulanması gerektiğini kaydetti.
     Doğan, din, örf ve adetlerinin kadına şiddeti kabul etmediğini vurgulayarak, Dinimiz cennet anaların ayaklarının altındadır der. Ben hekim olduğum yıllarda bunu çok iyi anladım. Bir baba çocuğu için canını feda ederken düşünür ama anne hiç düşünmeden canını verir. Böyle değerli bir varlığa, kadına şiddet uygulayanlara en büyük tepkiyi biz erkekler vermeliyiz dedi.
     Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ise İslam dininin kadına değer veren, kadını el üstünde tutan bir din olduğuna dikkati çekerek, kadına her zaman saygı duyulması, el üstünde tutulması ve değer verilmesi gerektiğini vurguladı.
     Panel, Ümmüzer isimli tiyatro oyununun sahnelenmesinin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmitte Kadın kimdir paneli yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER